Королева молодості: на що потрібно звернути увагу

812 0

Ми у соцмережах:

Королева молодості: на що потрібно звернути увагу

Щитовидну залозу, яка за формою нагадує метелик, часто називають королевою молодості. Від її здоров’я залежить весь гормональний фон. Особливість патологій щитовидки в тому, що їхні симптоми легко сплутати з проявом інших захворювань.

При порушеннях у роботі щитовидної залози можуть виникати різні симптоми. Наприклад, порушення обміну речовин, проблеми з нервовою системою, погіршення стану шкіри, волосся, нігтів та ін.

Гіпотиреоз, або гіпофункція щитовидної залози — це нестача гормонів щитовидної залози, таких як трийодтироніну (Т3) і тироксину (Т4). В результаті в організмі в рази сповільнюються обмінні процеси, що спричиняє багато захворювань.

По-перше, люди з проблемами насамперед мають схильність до замерзання. Якщо ви мерзнете в опалюваному приміщенні, то це ненормально і варто звернутися до лікаря.

По-друге, нестача гормонів щитовидної залози здатна стати причиною депресії й сильної хронічної втоми.

По-третє, людина з проблемами щитовидної залози постійно не висипається.

По-четверте, надмірна вага також може бути симптомом проблем зі щитовидною залозою.

Також при гіпотиреозі можуть з’являтися забудькуватість, підвищена сухість і свербіж шкіри, низький тиск, слабкий пульс, запори.

При гіперфункції щитовидки людина постійно хоче їсти, спостерігаються порушення сну, агресивність і нервозність, низький рівень холестерину в крові, часте серцебиття, гіпертонія і занадто часте відвідування туалету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також