Коронавірус Рівненщиною поширюється швидше, а тестують менше

1532 0

Ми у соцмережах:

Коронавірус Рівненщиною поширюється швидше, а тестують менше

За добу в Рівненській області виявили всього 145 нових інфікованих. Можне здатися, що пандемія відступає.

 Однак цей показник оманливий, переконує заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Олена Гандзюк. Адже це лише показник вихідного дня:


- Ніякого різкого зниження захворюваності немає. Це чітко демонструє статистика. За попередній тиждень було виявлено 2421 нового інфікованого, а за попередній тиждень – 2609 випадків. Можна констатувати зростання.

Щодо кількості тестувань, то спостерігається тенденція до зменшення. Раніше темпи тестувань були вищими. Через це може з’явитися певна кількість важких хворих. Однак є об’єктивні фактори. Перший – це бригади, які займаються забором біологічної речовини. Збільшити кількість медичних бригад ми не можемо. Однак розглядається метод розгортання пунктів забору, в яких робитимуть як ПРЛ-тестування, так і швидкі тести.

По-друге, впав запит населення на ПРЛ-тестування. Немає ажіотажного попиту з боку населення. Були змінені й протоколи. Зараз не тестують усіх тих, хто контактував з хворим. Відмінено й повторне тестування. Пацієнту вже не потрібно два негативні ПРЛ-тести. Зараз через два тижні після захворювання пацієнт є незаразний.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також