Коронавірус втік з лабораторії у Китаї – припущення департаменту енергетики США

758 0

Ми у соцмережах:

Коронавірус втік з лабораторії у Китаї – припущення департаменту енергетики США

Досі розвідувальні служби США мають різні думки про те, звідки взявся коронавірус.

Однак саме розвідувальні дані спонукали Міністерство енергетики США зробити припущення, що COVID-19 втік з лабораторії у Китаї, повідомляє The New York Times.

Офіційні особи, ознайомлені з розвідувальними даними, сказали, що вони були відносно слабкими, а висновок Міністерства енергетики зроблений з «низькою достовірністю».

Офіційні особи не розголошували, що це за розвіддані. Але багато висновків Міністерства енергетики походять від його мережі національних лабораторій, деякі з яких проводять біологічні дослідження, а не від більш традиційних форм розвідки, таких як шпигунські мережі або перехоплення комунікацій.

Співробітники розвідки вважають, що ретельний аналіз початків пандемії може мати важливе значення для покращення глобальної відповіді на майбутні кризи. Хоча вони попереджають, що знайти відповідь про джерело вірусу може бути важко або навіть неможливо, враховуючи протидію Китаю подальшим дослідженням.

На додаток до Міністерства енергетики, F.B.I. також дійшов висновку з помірною впевненістю, що вірус вперше з’явився випадково з Інституту вірусології Уханя, китайської лабораторії, яка працювала над коронавірусами. Чотири інші розвідувальні агентства та Національна розвідувальна рада дійшли висновку з низькою достовірністю, що вірус, швидше за все, з’явився шляхом природної передачі на ринку в Ухані.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також