Коронавірусний сезон: від чого залежить перебіг COVID-19

988 0

Ми у соцмережах:

Коронавірусний сезон: від чого залежить перебіг COVID-19

Форма перебігу коронавірусу залежить від трьох чинників

 

З настанням холодів розпочався коронавірусний сезон, під час якого агресивність інфекції зростає, попередила інфекціоністка Голубовська.

Перебіг коронавірусної хвороби, як і будь-якого інфекційного захворювання, залежить від трьох основних факторів - дози збудника, його агресивності й реакції імунітету. Про це розповіла лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Україні Ольга Голубовська, повідомляє КорреспонденТ.

"Чим більша доза збудника потрапляє в організм, тим, як правило, тяжче протікає захворювання", - зазначила лікар.

Далі вона пояснила, що з настанням холодів почався коронавірусний сезон, під час якого агресивність інфекції зростає.

"Є штами менш агресивні, а є більш агресивні. Зараз коронавірусний сезон. Він себе як риба у воді почуває, особливо з настанням холодів. І тому його агресивність, зрозуміло, буде зростати", - додала Голубовська.

Що стосується третього фактора - реакції імунітету, - інфекціоніст наголосила, що при захворюванні на COVID-19 відбувається катастрофічна відповідь, спрямована проти свого організму.

"На сьогодні вважається, що це дозозалежний процес. Чим більше вірусу потрапляє, тим агресивніше імунна система на нього реагує і тим сильніше, в тому числі, уражає свої органи. Ось таке своєрідне захворювання", - розповіла лікар і закликала максимально мінімізувати кількість збудника коронавірусу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також