Корупція на кордоні через «регіональних князьків» – Арестович

5257 0

Ми у соцмережах:

фото з Facebook

Керівництво держави знає про корупцію на кордоні, через яку виникають проблеми із гуманітарною допомогою.

 Радник Офісу Президента Олексій Арестович написав у Facebook, що ця проблема глобальна і її вирішують:

- Існує системна проблема з допомогою навіть воєнного характеру. Ця проблема має дуже специфічний характер, який є поєднанням недосконалості нашого законодавства та корумпованих чиновників середнього рівня, які намагаються цю недосконалість використовувати з метою особистої наживи.

Проблема з гуманітарною допомогою має основних дві причини: спроби регіональних еліт на заході України «створити запаси» і бажання частини цих еліт поторгувати цими «запасами». Обидві ці проблеми – не секрет ні для кого – від волонтерів до спецслужб. Реально весь цей бардак набув масових розмірів.

Ті, хто не воюють, одягнуті краще, ніж солдати в зоні ООС, а війська новоутворених підрозділів відчувають нестачу.

У нас питають: «Так чому ж ви не покараєте цих регіональних бариг, ви ж влада?!». Відповідаю: якби злочини було б так легко фіксувати та доводити, так і злочинності не було б. А вона є. І на митниці, і спецслужбах, і в поліції, і у обласний військових адміністраціях, і в численних «комерційних» та «волонтерських» структурах.

І тут уже питання про характер подальшого розвитку держави: «валимо» усіх швидко, щоб тріски летіли, чи повільно, але за законом?

Виходів теж два: призначаємо ЧК та проводимо масові розстріли на захист Батьківщини чи системно будуємо державу? Багатьом хочеться першого – крові «проклятих бариг». Для мене це небезпечна дорога в сталінізм/путінізм.

Він просить надсилати йому конкретні факти корупції на кордоні та в оборонній сфері. Офіс Президента буде їх перевіряти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також