Костопільчанин ховав на власному подвір’ї протитанкові гранати

1377 0

Ми у соцмережах:

Костопільчанин ховав на власному подвір’ї протитанкові гранати

Поліція викрила ще одного металошукача на Рівненщині, який збирав не лише метал, а й боєприпаси.

Чоловіка на підводі, із якої виднілися підозрілі предмети, помітили вчора, 24 липня, близько сьомої ранку військовослужбовці рівненського полігону, що у Костопільському районі, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Зупинивши погонича, військовики виявили, що той перевозив предмети, схожі на вибухонебезпечні. На місце події викликали слідчо-оперативну групу та працівників вибухотехнічного відділу ГУНП.

Поліцейські вилучили у 68-річного жителя села Мала Любаша 69 елементів інертних протитанкових гранат та 75 хвостових частин до протитанкового гранатомета.

І хоча вказані предмети загрози не несли, на возі також перебувала одна бойова головна частина до такого ж гранатомета. 

Крім того, правоохоронці оглянули й господарство чоловіка, де серед металобрухту виявили п’ять частин артилерійських підривачів із вмістом вибухової речовини. 

За фактом незаконного поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами слідчі Костопільського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вилучили небезпечні предмети та відправлятимуть їх на експертизу. Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, минулого тижня поліція взяла під варту металошукача зі Смиги Дубенського району, який не лише збирав старі боєприпаси, а й виймав з них тротил та робив вибухівку. На такому саморобному пристрої позаминулих вихідних підірвалися двоє внуків затриманого.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також