Костопільчанин пішов у ЗСУ добровольцем, не сказавши, що має інвалідність

5788 0

Ми у соцмережах:

Костопільчанин пішов у ЗСУ добровольцем, не сказавши, що має інвалідність

26 лютого 2022 року до військкомату в Костополі прийшов 26-річний Юрій.

Молодий ІТ-шник рвався на фронті, щоб захищати Україну, повідомляє Рівненський обласний ТЦК та СП.

Бойове хрещення захисник на псевдо «гугл» пройшов під час зачистки населених пунктів Козацьке та Духанівка, що на Сумщині.

- Ми думали, що тут надто тяжко. Але потім зрозуміли, що це далеко не так. Адже тут можна було заховатися за будинком, кущі та дерева теж були хоч якимось, але сховком. Потім настало справжнє пекло, – розповідає Юрій про утримання позицій біля населених пунктів Оріхове, Василівка, Громове. - Довкола майже гола місцина. Сховатися немає як. А утримувати позиції потрібно… В першому ж бою з тридцяти побратимів більшість стали трьохсотими, і поранення були далеко не легкими.

Далі були Торецьк, Дружба, Іванівське. Та чи й згадаєш усі ті містечка та селища, які доводилося виривати з лап ворога…

Навесні 2023 року під час штурму наш герой отримав осколкове поранення від 120-мм міномету. Було тривале лікування, і там на лікарів чекав справжній сюрприз.

- Я просто мав другу групу інвалідності пожиттєво. І коли йшов мобілізовуватися до ТЦКСП, нікому про це не сказав. Та і не до того тоді усім було. А тут, після усіх обстежень, лікарі виявили мою хворобу. І вирок їх був однозначним – обмежено придатний до військової служби із забороною проходити службу в бойових підрозділах. Так я опинився в роті охорони Рівненського обласного ТЦКСП і теж на посаді стрільця, - говорить Юрій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також