Костопільчанка розповіла, як шахраї користуються Інтернет–схемою з крадіжки коштів

1057 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

В Інтернеті процвітає нова схема, як шахраї завдяки онлайн-покупкам виманюють у людей гроші.

 Про неї розповіла у Facebook журналістка з Костополя Світлана Федас:

- Моя донька хотіла продати патріотичну футболку і втратила 12 тис. грн. Це її місячний заробіток і ще 5 тис. кредитних коштів з картки при тому, що з нас двох працює лише вона. Так люди влітають на продажу будь-чого. В поліції кажуть, що потерпілих море, вернути кошти практично неможливо.

Це схема «хочу замовити доставку OLX». Якщо ви погоджуєтеся на неї, вам надсилають посилання в месенджер, а далі швидко зникає з картки у кілька разів більша сума, ніж коштувала та річ. Ви намагаєтеся повернути ці гроші, але ваш «замовник» пише, що він і сам стурбований, але подзвонити зараз не може, бо вечір.

Отак через недосвідченість у подібних операціях і пізню годину, коли телефонні служби підтримки справді не працюють, з вас скачують усе, що можна. Після цього «ПриватБанк» каже: «сама винна, ти ж надала їм свої дані!».

Дякую, хоч наша поліція вислухала! Одразу сказали, що шанси на повернення нульові, гроші, очевидно, виведені на електронний гаманець. Але хоч вислухали і заяву прийняли, а не робили вигляд, що їм пофіг.

До слова, найбільше зацікавлення, що ж сталося і як, виявив «OLX». Тому застерігаю: не відкривайте посилання, яке надсилають в месенджер, бо це фейковий сайт! І неважливо, що ви хочете продати чи купити і за яку ціну - якщо таке пропонують, це шахраї!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також