Костополю – 236. Як пройшло цьогорічне святкування Дня міста

2546 0

Ми у соцмережах:

Костополю – 236. Як пройшло цьогорічне святкування Дня міста

12 липня, у день Святих апостолів Петра і Павла, Костопіль відзначав своє 236-річчя. І хоча організатори побоювались, що негода може перешкодити проведенню заходів, короткочасні зливи не змогли зіпсувати гарний настрій костопільчан та гостей міста.

Адже цього дня було підготовлено чимало атракцій: фотовиставки, концерти, атракціони для дітей та дорослих,  ярмарок та  українська кухня, домашній зоопарк,  – від усього різноманіття розбігалися очі. А на останок – концерт  за участі українських зірок – гуртів «Без обмежень»  та «Казка».

Традиційно, одним зі спонсорів  Дня міста  виступило  деревообробне підприємство «Свиспан Лімітед», яке надало фінансову допомогу для організації святкування.

О 8-й ранку у храмах міста відбулися святкові богослужіння, найбільш урочисте – у соборі Апостолів Петра і Павла, бо тут цього дня – престольне свято.

А вже з 11-ї на майданах та центральних вулицях міста розпочалися святкування. Розгорнув роботу святковий ярмарок, почали працювати ятки з наїдками й напоями та дитячі атракціони.

З 11:00 години розпочалися заходи на майдані Т. Г. Шевченка: виставка унікального вбрання рідного краю та майстер-клас від ткацької майстерні «Легенди Волині», розважальна програма для дітей, виступи місцевих колективів художньої самодіяльності.

О 12:00 відбулося відкриття стели «ЛЮБЛЮ КОСТОПІЛЬ», подарованої обласною депутаткою Ксенією Павловською.

Офіційна урочиста  частина свята розпочалась близько 18 години вечора -  керівники району, міста та області вітали всіх жителів та гостей зі святом та вручали відзнаки почесним громадянам міста.

Грамотами Рівненської ОДА нагородили директора «Костопільського БЖКП» Олександра Андрощука та депутата Костопільської міської ради Андрія Мельника.

Почесними грамотами Костопільської міської ради нагороджено Людмилу Озарчук, Валентину Кабірову, Оксану Сидорчук, Марію Ткачук, Ігоря Рицького, Анатолія Карп’юка, Олену Бородавко, Віталія Юнаша, Марію Яскал.

Престижну відзнаку «Гордість міста Костопіль» 2019 року отримали Іван Ядренцев, Олександр Коренчук, Василь Кльоп, Володимир Зорук, Людмила Зорук, Степан Янчук, Віктор Петрик, Юрій Стахнюк, Людмила Озарчук, Юрій Чижов.

Із завершенням привітань закінчився й дощ. На сцену вийшла співачка родом з Костополя Дарина Бурнос.

Чимало глядачів прийшли послухати симфонічний рок-оркестр BREVIS з Рівного.

До виступу особливих гостей свята - гуртів KAZKA та «Без обмежень» - на майдані зібралося кілька тисяч людей. Заради цього у Костопіль цього дня приїхало чимало людей з Рівного та інших міст. Площа ущент заповнилася людьми.

А закінчився День міста  пізно ввечері святковим салютом .

 Фото: Світлани Федас, Олександра Никончука, Костопільської міської ради @


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також