Костополю сьогодні виповнилося 239 років

928 0

Ми у соцмережах:

Танцювальна студія City Dance

Цього року там не святкують День міста, бо в країні війна, але про нього не забули.

- Вітаю всіх костопільчан з цим святом. День народження рідного міста об’єднує усіх нас, незалежно від віку та професії. У цей день кожен з нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди. Костопіль може пишатися тим, що в ньому народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей. Разом ми єдина і велика сім’я, яка прагне створити зручні й комфортні умови для життя, - каже міський голова Костополя Євгеній Денисюк. - Дорогі костопільчани, гості міста, я впевнений, що попереду у нас багато свят та перемог, які ми зустрінемо під мирним небом на українській квітучій землі. Вірте в наші Збройні Сили України, у всіх, хто мужньо боронить нашу з вами рідну землю. Моліться за наших захисників, Героїв і просіть для них захисту у святих апостолів Петра та Павла – покровителів Костополя.Нехай наше славне місто процвітає, щастя та добробут живуть на кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині, поєднуючи всіх нас у згуртовану та небайдужу громаду! Слава Україні! Героям слава!.

З нагоди відзначення Дня міста у Костополі відбувся турнір з паркового волейболу серед чоловіків та пройшли спортивні змагання. Костопільчан привітала танцювальна  студія City Dance та подякувала захисникам України, які боронять нині нас від рашистів.

«Я йду, щоб ви не бачили війни…»  - саме під такою назвою у Костопільському краєзнавчому музеї створено експозицію присвячену воїнам-захисникам, нашим землякам, які віддали своє життя в боротьбі з російським агресором. Вони пішли захищати рідну землю, відстояти світле майбутнє наступних поколінь, пішли, щоби ми більше не бачили війни.

В експозиції знаходяться документи, прапори, військова форма та особисті речі наших Героїв, їх відзнаки. Особливо вражає військовий квиток пробитий смертельною кулею ворога. А з портретів дивляться в далечинь щирі, відкриті обличчя мужніх вояків.

На стендах серед розміщених експонатів виставлено зразки зброї, якою загарбник нищить нашу державу та зброю, яка успішно використовувалась в боротьбі з ним.

- Наша громада пам’ятає і буде пам’ятати та шанувати подвиг земляків, які пішли на війну з вірою, що добро переможе зло. Пішли і загинули за всіх нас. Вічна слава і пам'ять українським Героям! Герої не вмирають! - кажуть у Костопільській міській раді. 

Експозицію було створено за особистої ініціативи та підтримки керівників підрозділів Костопільської міської ради Наталії Бірюкової та Яни Власової. Працівники Костопільського краєзнавчого музею висловлюють щиру подяку рідним загиблих вояків за порозуміння та допомогу в створенні експозиції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також