Кострома Рівному вже не партнер, Федерал Вей — ще не побратим

1068 0

Ми у соцмережах:

Перебуваючи у вересні в США, міський голова Рівного Олександр Третяк зустрічався з Джимом Фереллом, мером міста Федерал Вей

Можливо, рівненські чиновники матимуть ще одне місто, з яким будуть обмінюватися делегаціями. Інколи за кордон зможуть їздити також медики, митці та освітяни. А от деякі міські обранці в претензії — дивуються, чому це по містах-партнерах роз’їжджає переважно делегація міського голови з чиновниками. Бо депутати теж не проти поспілкуватися зі своїми іноземними колегами. Кажуть, їм є що обговорити.

Олена Петрів, керівниця відділу міжнародних зв’язків Рівненського міськвиконкому:

— На сьогодні Рівне має 12 партнерських міст, з якими підписано угоди та меморандуми про співпрацю. І ми постійно шукаємо нових. В перспективі — можлива співпраця з двома містами у США. Йдеться про Федерал Вей, що у штаті Вашингтон, та місто Форест Парк, що в штаті Джорджія. Але мені не хотілося б випереджати події. Найкраще говорити про партнерство, коли угоди вже підписано. Одним з останніх міст, яке стало «побратимом» Рівного, є грузинське Кобулеті — це було в 2016-му.

Загалом цього року Рівне відвідали 52 іноземні делегації. Рівняни ж через пандемію їздили менше, від нас було лише три офіційні делегації. Дві їздили до Польщі — у Любліні проходив Конгрес східних ініціатив, а в Забже запросили на святкування Дня міста. Міський голова Олександр Третяк їздив у Сполучені Штати у вже згадане місто Федерал Вей. Були ще навчально-освітні делегації в партнерські міста з рівненських  Центру Надії, Економіко-правового ліцею.

Раніше серед гербів міст-побратимів, що висять на стіні у міській раді Рівного, був і герб російської Костроми. Однак його зняли, відколи почалася російська військова агресія. Міські депутати захотіли припинити контакти з Костромою, і договір про співпрацю розірвали.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також