Італійці називають її «граційним м’ясом», французи — «повітряним курчам», а німці величають «м’ясною принцесою». Знаменитий український «бренд» — котлета по-київськи — давно завоювала найкращі європейські ресторани. І не дарма — адже готують цю ароматну страву не зі звичного фаршу, а з ніжної курячої грудки, фаршированої вершковим маслом та свіжою петрушкою. А потім панірують в ароматних пшеничних сухарях та обсмажують у фритюрі. Ідеальні котлетки по-київськи — з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою всередині.
Класична котлета по-київськи
Інгредієнти:
- вершкове масло — 140 г
- курка — 1,2 кг
- петрушка — 20 г
- сіль — 0,5 чайної ложки
- куряче яйце — 2 шт.
- молоко — 100 мл
- пшеничне борошно — 60 г
- панірувальні сухарі — 140 г
- вершкове масло — 50 г
- олія — 300 мл
Два шматки філе грудки без шкірки разом з плечовою кісткою на ніжці покласти внутрішньою стороною вгору, надрізати від середини уздовж в обидві сторони, покласти половинки так, щоб помістилася начинка, відбити молотком. Акуратно видалити білі сухожилля.
У мисці змішати нарізану петрушку, розтоплене масло і сіль до однорідної маси. Розділити суміш на дві частини і поставити в морозилку на 5 хвилин. Потім покласти начинку у філе, щільно загорнути і знову поставити на 5 хвилин в морозилку.
Окремо в мисці збити яйця з молоком. Котлети обваляти в борошні, потім в яєчній суміші, в панірувальних сухарях, потім у суміші, потім знову в паніровці. У ємність для фритюру налити олію і нагріти до 200 градусів. Розігріти до 200 градусів духовку. Підсмажити котлети у фритюрі до золотистої скоринки (приблизно 5 хвилин), потім довести до готовності в духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею викласти на серветку, щоб увібрала жир.