Котлета по-київськи: хрустка скоринка, а всередині — соковита начинка

2 0

Ми у соцмережах:

Котлета по-київськи: хрустка скоринка, а всередині — соковита начинка

Італійці називають її «граційним м’ясом», французи — «повітряним курчам», а німці величають «м’ясною принцесою». Знаменитий український «бренд» — котлета по-київськи — давно завоювала найкращі європейські ресторани. І не дарма — адже готують цю ароматну страву не зі звичного фаршу, а з ніжної курячої грудки, фаршированої вершковим маслом та свіжою петрушкою. А потім панірують в ароматних пшеничних сухарях та обсмажують у фритюрі. Ідеальні котлетки по-київськи — з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою всередині.

Класична котлета по-київськи

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 140 г
  • курка — 1,2 кг
  • петрушка — 20 г
  • сіль — 0,5 чайної ложки
  • куряче яйце — 2 шт.
  • молоко — 100 мл
  • пшеничне борошно — 60 г
  • панірувальні сухарі — 140 г
  • вершкове масло — 50 г
  • олія — 300 мл

Два шматки філе грудки без шкірки разом з плечовою кісткою на ніжці покласти внутрішньою стороною вгору, надрізати від середини уздовж в обидві сторони, покласти половинки так, щоб помістилася начинка, відбити молотком. Акуратно видалити білі сухожилля.

У мисці змішати нарізану петрушку, розтоплене масло і сіль до однорідної маси. Розділити суміш на дві частини і поставити в морозилку на 5 хвилин. Потім покласти начинку у філе, щільно загорнути і знову поставити на 5 хвилин в морозилку.

Окремо в мисці збити яйця з молоком. Котлети обваляти в борошні, потім в яєчній суміші, в панірувальних сухарях, потім у суміші, потім знову в паніровці. У ємність для фритюру налити олію і нагріти до 200 градусів. Розігріти до 200 градусів духовку. Підсмажити котлети у фритюрі до золотистої скоринки (приблизно 5 хвилин), потім довести до готовності в духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею викласти на серветку, щоб увібрала жир.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також