Коваль каже, що Рівне мало дає на військових

5098 0

Ми у соцмережах:

Коваль каже, що Рівне мало дає на військових

Казну Рівного регулярно поповнюють за рахунок податку на доходи, який платять із зарплат військовослужбовців — нині це одне з найбільших джерел прибутку місцевого бюджету. Із цих же грошей чиновники потім частину перерозподіляють на потреби самих бійців. От тільки голова Рівненщини Віталій Коваль на сесії міськради поскаржився, що місто з усіх громад області «скидається» на армію та добровольців чи не найменше. І що Рівне могло би фінансувати армійців значно краще. Міська влада пояснює: в пріоритеті — допомога саме місцевим бійцям.

Віталій Коваль, голова обласної військової адміністрації:

— З початку року збільшилася кількість військових — в області, у місті. Сума ПДФО, сплачена ними — це 300 мільйонів гривень. Це кошти, які прийшли від військових в бюджет Рівного. А чим відповідає бюджет для військових? Мізерними сумами, на жаль, і дуже обмеженими програмами. У мене прохання — щоб ми створили робочу групу і розширили дію програм. Тому що потреб у наших військових сьогодні дуже багато — від поточних ремонтів до придбання сучасних засобів захисту.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— На потреби військових ми постійно реагуємо. Уже виділено 12 мільйонів гривень, і ця сума постійно зростає. От по цифрах по пам’яті: на закупівлю касок і бронежилетів ми передали на область 2 млн грн субвенції. Майже три мільйони гривень пішло за цих півроку на харчування тих наших добровольців, які стоять на блокпостах. Так само й по інших потребах. Так, дуже багато звернень є. Але дуже часто — від військових частин, які дислокуються в інших регіонах України, а суми запитів там на десятки мільйонів гривень. Ми не можемо на всіх роздати всі міські кошти. Пріоритет — винятково наші рівненські захисники.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також