Коваль хоче, щоб тергромади віддали кожен вільний гектар землі

6667 0

Ми у соцмережах:

Коваль хоче, щоб тергромади віддали кожен вільний гектар землі

Голова Рівненської військової адміністрації Віталій Коваль зацікавився ягідництвом.

На Рівненщині сільськогосподарське підприємство «Агро органік» займається вирощуванням органічної малини, суниці та обліпихи.

- Поспілкувався сьогодні з їхнім колективом. Відкриті і позитивні люди, які люблять свою роботу. Робочі місця, особливо в час війни, дуже важливі. І робітники «Агро Органік» вдячні за можливість працювати.  Підприємство - центр соціальної стабільності навколишніх громад. Наразі тут працює 80 людей, які обробляють 80 га. Зі збором малини кількість працюючих збільшиться до 170.  Далі ягоди з полів відправляються на заморозку в «Агро Фрост» і вже звідси експортуються. Нам важливо створити таку «екосистему», де підприємці не лише вирощуватимуть ягоди, а й вкладатимуть кошти в переробні заводи. Щоб продукція йшла на експорт не просто в сирому вигляді, а перероблялася в області з доданою вартістю, - розповів Віталій Коваль.

Після відвідин «Агро органік» голова ОВА пообіцяв провести робочу нараду з головами тергромад, щоб ті передавали свої невикористані землі в оренду саме підприємцям, які займаються ягодами, бо важливо відновлювати на Рівненщині ягідництво. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також