Коваль підписав меморандум про співпрацю з польським виробником меблів

655 0

Ми у соцмережах:

Коваль підписав меморандум про співпрацю з польським виробником меблів

Польський підприємець Ян Шинака відкрив для себе Рівненщину. Він президент правління Szynaka-Meble, частина потужностей якої була розташована в Білорусі. Тепер він разом з колегами шукає куди перенести виробництво. Адже компанія має 60-річний досвід у меблевій галузі. Це найбільша фірма в Польщі, яка експортує свою продукцію у понад 50 країн світу.

Рівненщина продовжує розвивати меблевий кластер. Наша область друга в Україні по заготівлі і запасах лісу. Ми виготовляємо 62% фанери, 43% - деревостружкових плит, 72% - окремих меблів. У структурі експорту з області питома вага деревообробної та меблевої промисловості – 32,4 %.

- Нам важливі інвестиції в область, особливо в ту галузь, яка у нас в пріоритеті. Тому підписали сьогодні з Яном Шинакою Меморандум про співпрацю. Головна ціль –сприяти розвитку меблевої галузі та створити виробничу кооперацію підприємств з виробництва меблів, - повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - Такий Меморандум дозволить їм у майбутньому виступати заявниками в проєктах, в рамках різних європейських програм. Та отримувати європейські кошти на розвиток меблевої галузі. До слова, Ян Шинака не лише польський підприємець, а й член Ради підприємництва при президентові Республіки Польща та президент Польської торгово-промислової палати виробників меблів. Тому, впевнений - це лише початок нашої співпраці. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також