Коваль розповів, що приносить гроші Рівненщині

1734 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

В області активно розвивається виробництво меблів та складових для них.

 - Меблевий кластер Рівненщини. Що це таке? Друзі, ви часто могли чути про те, що наша область позиціонує себе меблевою столицею України. Роз’яснюю чому: кілька років тому за ініціативи Рівненської облдержадміністрації та за підтримки Української асоціації меблевиків ми створили в області меблевий кластер. До нього увійшли провідні підприємства деревообробної та меблевої промисловості регіону. Ці галузі є одними з визначальних і найбільш високотехнологічних у господарському комплексі Рівненської області, - каже голова ОВА Віталій Коваль.

 
 Ця високотехнологічність значною мірою пов’язана із тим, що власниками підприємств є відомі міжнародні компанії, які активно запроваджують в регіоні передові технології організації виробництва продукції. За останні роки для цього було залучено сотні мільйонів євро інвестицій. 
 
Все це дозволило збільшити обсяги виробництва продукції з високою доданою вартістю та кількість нових робочих місць з гідними зарплатами.
 
Результат на сьогодні:
- підприємства Рівненщини забезпечують 62% загальноукраїнського виробництва фанери;
- 43% – деревостружкових плит;
- 72% – окремих видів меблів.
 
У структурі експорту з області питома вага деревообробної та меблевої промисловості становить 32,4%.
 
На цих підприємствах працюють тисячі мешканців Рівненщини – загалом 16% загальної кількості штатних працівників промислового комплексу Рівненщини. 
 
Тож Рівненська ОДА продовжує підтримувати меблевий кластер, шукати нових інвесторів для нашого регіону. Це одна із тих ніш в Україні, які активно зайнята Рівненська область. І її розвиток – серед наших економічних пріоритетів. 
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також