Коваль сидітиме три роки у колонії за автопригоду, яку скоїв у нетверезому стані

1868 0

Ми у соцмережах:

Коваль сидітиме три роки у колонії за автопригоду, яку скоїв у нетверезому стані

Винуватець автопригоди з Сарненщини, після якої водій одного з транспортних засобів перебував у мозковій комі, отримав реальний строк ув’язнення

Дорожньо-транспортна пригода за участі трьох транспортних засобів сталася більш,  ніж два роки тому — 30 жовтня 2016 року. Одразу після 17-ї години у селищі Клесів місцевий житель Сергій Коваль, керуючи автомобілем «Volkswagen Passat B5», удвічі перевищивши швидкість з допустимих 60 кілометрів, спершу зіткнувся з автомобілем «Nissan Teana», що рухався у попутному напрямку. Після чого виїхав на зустрічну смугу й допустив зіткнення з автомобілем «Jeep Cherokee». За кермом позашляховика перебував Ігор Г., який у результаті зіткнення отримав тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.

Лікарі діагностували у потерпілого забійні рани обличчя, перелом кісток лицевого скелета, забій головного мозку важкого ступеня, що зумовило мозкову кому, в якій Ігор Г. перебував понад два тижні, ще кілька місяців пішло на лікування та реабілітацію.

Вироком Сарненського районного суду від 19 квітня 2018 року Сергія Коваля визнано винуватим та призначено йому покарання -  5 років з позбавленням права керування транспортними засобами строком 3 роки. Суд звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Не погодившись з вироком місцевого суду, прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку. Прокурор назвав вирок місцевого суду незаконним у частині звільнення обвинуваченого, оскільки суд не врахував ту обставину, що обвинувачений перебував за кермом у день аварії в стані алкогольного сп’яніння. Державний обвинувач під час судового розгляду наполягав на призначенні обвинуваченому реального покарання — 5 років позбавлення волі.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що суд скаргу прокурора задовольнив частково.та ухвалив новий вирок, яким клесівця визнано винуватим у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження,  та призначив покарання — 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на такий же строк.

Відбуватиме покарання обвинувачений з дня звернення вироку суду до виконання.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також