Коваль та Карауш шукають нові можливості у Польщі

629 0

Ми у соцмережах:

Коваль та Карауш шукають нові можливості у Польщі

Голови Рівненської ОВА та облради беруть участь у Конгресі транскордонного співробітництва, адже сьогодні як ніколи важливо шукати можливості для Рівненщини та України.

Основні теми конгресу: співпраця та медична допомога Україні;
діяльність адміністрації та судової системи під час війни; боротьба з дезінформацією та маніпуляціями.

- Учасниками є представники регіонів із різних куточків Європи. Рівненська делегація - також потужна. Крім працівників ОДА,  разом з нами голова обласної ради Андрій Карауш та представники із кількох тергромад, - повідомив Вітаоій Коваль, голова Ріаненської ОВА. - Зараз говоримо про попередню співпрацю місцевих громад для підтримки України та її громадян. Чи не кожен виступ пронизаний темою війни. Також на заході відбудеться Біржа грантодавців і Форум партнерів. Крім того, презентують Програму прикордонного співробітництва Interreg NEXT Польща–Україна 2021–2027. Працюємо.

Віталій Коваль  зустрівся із великим другом нашої області - мером міста Люблін Кшиштофом Жуком. Подякував йому за всебічну підтримку України та українських біженців. Нині в Любліні мешкають біля 50 тисяч наших земляків. Домовилися, що Люблінська мерія стане провідником між нами та польським малим і середнім бізнесом, щоб у Рівненській області з‘являлися нові робочі місця. Кшиштоф Жук наголосив, що їхніх підприємців не лякає війна. Адже знають, що Рівненщина - надійний тиловий регіон.

- Також ми готуємо дорожню карту з переліком потреб нашої області. Зокрема, тих, що стосуються підтримки ВПО під час опалювального сезону, а також якісного функціонування освіти, медицини та інших сфер критичної інфраструктури області, - повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Віталій Коваль. - Окремо порушили тему забезпечення зимовим одягом наших захисників.  Розраховую, що у найкоротші терміни на Рівненщину приїде перша партія допомоги. До речі. Сьогодні біля 80 працівників мерії вчать українську мову на постійно діючих курсах. Їм допомагають наші вчителі. Також вони друкують україномовні книги для тих, хто переїхав до Любліна, тікаючи від війни. Справжні друзі пізнаються в біді. Дякую братам-полякам за постійну підтримку! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також