Коваль вручив ордени родинам загиблих прикордонників

622 0

Ми у соцмережах:

Коваль вручив ордени родинам загиблих прикордонників

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль вручив ордени «За мужність» ІІІ ступеня родинам прикордонників, удостоєних нагород посмертно.

Очільник області наголосив, що для нього – велика честь вшанувати Героїв, які виборюють для нас життя і свободу.

- Це важка, але необхідна місія. І в першу чергу для діток наших Героїв. На жаль, захисників не повернути, але нам варто продовжити боротьбу за звільнення України, аби довести – їхній подвиг не був марним, а наші діти матимуть гідне майбутнє, - зазначив Віталій Коваль.

З рук начальника ОВА посмертну нагороду отримали дружина та донька молодшого сержанта Юрія Грипича.

30 жовтня під час обстрілу українських позицій в районі Володимирівки Донецької області Юрій здійснював вогневе ураження та прикриття побратимів. Ворог вів вогонь з ракетних систем залпового вогню, ствольної артилерії великого калібру, мінометів і автоматичних гранатометів. У результаті окупанти зазнали великих втрат та намагалися відступити. Проте підрозділ Юрія не дав їм відійти. У результаті зіткнення одну бойову машину піхоти було знищено, одну пошкоджено, ліквідовано двадцять окупантів, військовослужбовця з радіостанцією захоплено в полон. На жаль, внаслідок ближнього бою Юрій Грипич отримав поранення несумісні з життям.

Посмертну нагороду головному сержанту Артему Гуртовому вручили дружині та донькам прикордонника.

З початку широкомасштабного вторгнення Артем Гуртовий з побратимами-прикордонниками зустріли ворога та дали гідну відсіч противнику на околицях Старобільська Луганської області. Перебуваючи під інтенсивними ворожими обстрілами мінометів і танків військовослужбовець мужньо та героїчно стримував наступ переважаючих сил ворога в Кремінній, Рубіжному, Лимані. Задля забезпечення безперебійної системи управління, головний сержант неодноразово ризикуючи життям переміщувався між позиціями та налагоджував зв’язок. На жаль, 10 травня минулого року Артем Гуртовий загинув у результаті ракетно-бомбового удару по місцю дислокації підрозділу.

Нагадаємо, прикордонники отримали посмертні нагороди відповідно до указів президента України Володимира Зеленського від 15 лютого та 2 березня 2023 року. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також