Ковальчук пропонує звільнити голову облради

1192 0

Ми у соцмережах:

Ковальчук пропонує звільнити голову облради

На сайті Рівненської обласної ради з’явився проект рішення, яким пропонується "висловити недовіру, достроково припинити повноваження та звільнити з посади голови Рівненської обласної ради Драганчука Миколу Миколайовича". Автор проекту — депутат обласної ради від Радикальної партії Володимир Ковальчук. Це питання пропонується розглянути на сесії обласної ради, яка запланована на 17 березня.

ковальчук
Володимир Ковальчук
Володимир Ковальчук вважає нинішнього голову облради пана Драганчука “не самостійною фігурою”, який “посилається то на Київ, то на місцевих керівників БЮТу”. Депутат Ковальчук також підкреслює, що головування пана Драганчука — це результат домовленостей з БПП: “На Рівненщині партія, що замилює очі нашим громадянам опозиційною риторикою, об’єдналася з партією влади - Блоком Петра Порошенка. Відомо, що лідерка їхньої партії не до кінця погодилася на таке, але поки що закриває очі на це гібридне об’єднання”. Володимир Ковальчук також висловив обурення тим, що при головуванні Миколи Драганчука обласна рада почала роздавати природні багатства Рівненщини: “Перебуваючи на цій посаді, я не дозволив вкрасти у громади жодного квадратного метра під видобування бурштину та знищувати довкілля. Навіть БППшний Олександр Корнійчук, який зі своїм адмінресурсом ставав на перепоні моєму поновленню на посаді, не підписав дозволів жодній бандитській фірмі, яка забирає майбутнє у жителів нашої області. Натомість при пану Драганчуку за кілька місяців вже три фірми отримали дозволи на видобування бурштину: «РЕД МЕД», «Інклюз-8» та сумнозвісна фірма «Санкамян». Загальна площа розданих земель - близько 1 тис га. Натомість, наша команда Радикальної партії Олега Ляшка у період мого головування облрадою не дозволила фірмі «Надраспецлендресурси» «зайти» в область і загарбати ділянку площею 35 тис. га. Та й іншим фірмам тоді було відмовлено на позачерговій сесії”.
проект ришення Ковальчук
Має претензії Володимир Ковальчук і щодо того, як відбувається в облраді розподіл коштів бюджету розвитку: “Депутати сподівалися, що коли відбуватиметься розподіл бюджету розвитку в сумі 48 млн. грн., то буде враховано думку усіх фракцій, і політика жадібності та сваволі залишиться у минулому. На жаль, цього не сталося, і бюджетна комісія розподілила величезну суму на кілька персон, які впливають на своїх депутатів та гарно їм замилюють очі: мовляв, це все мені і знову мені, але колись і вам щось буде. Я, до речі, подав проект рішення про те, щоб 25 % від перевиконання бюджету області ділити порівну між обласними депутатами на їхні округи. Але і тут супротив неймовірний. Подібний розподіл коштів відбувається у Житомирській обласній раді з 2006 року. І якщо ОДА пояснює, що це незаконно, то чому нікого в Житомирі не посадили за 11 років, доки саме так розподіляють кошти бюджету розвитку? Щоб виправити цю обурливу ситуацію, нині веду перемовини з головою бюджетної комісії Юрієм Благодирем”. Володимир Ковальчук додав, що й кошти природоохоронного фонду у сумі 15 млн. грн. розподілений так само, як і бюджет розвитку - тобто, враховується думка лише 20% обласних депутатів. Підсумовуючи ситуацію щодо бюджетних коштів, депутат заявив: “Можу сказати єдине: пан Драганчук від цього самоусунувся, хоч саме голова обласної ради повинен клопотати про те, щоб були враховані інтереси усіх фракцій та депутатів”. Нещодавно голова облради Микола Драганчук вніс проект рішення щодо зміни структури та чисельності виконавчого апарату обласної ради. “Вочевидь, хочуть прибрати «невгодних» та поставити на їхні місця зручних людей”, - робить висновок Володимир Ковальчук. На думку радикального депутата, радою повинна керувати людина, яка здатна відстоювати інтереси усієї області та усіх шести фракцій в обласній раді. @


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також