Ковдри з підігрівом заважають сну

502 0

Ми у соцмережах:

Ковдри з підігрівом заважають сну

Спання під електричною ковдрою може завдати шкоди здоров’ю — ризик може полягати в перегріванні тіла, і не тільки. Ковдра бо простирадло з електричним підігрівом незамінні, коли на вулиці вже холодно, а опалення ще не включено. Але при користуванні ними є не тільки користь, а й можлива шкода.

Користь пояснюється сухим, рівномірним теплом, яке, як відомо, сприятливо впливає на організм в цілому, а також використовується для лікування застуди, безсоння, стресу, перевтоми, нервових розладів, болю в тілі, викликаного м’язовою напругою. Тепла постіль прискорює процес одужання ослаблених людей після перенесеної тяжкої хвороби або операції.

Натомість медики не рекомендують використовувати електроковдри при наявності різних пухлин, новоутворень на шкірі. Не бажано користуватися підігрівом людям, у яких є проблеми з венами, а також користувачам кардіостимуляторів.

Експерти також застерігають від можливого перегрівання тіла, що негативно впливає на якість сну. А також вказують на те, що ковдри з підігрівом є джерелом електричних і магнітних полів надзвичайно низької частоти.

Замість того, щоб використовувати електричну ковдру на всю ніч, краще попередньо підігрівати ліжко за годину до сну і вимикати її, коли ви лягаєте у ліжко. Електричну постільну білизну ніколи не слід використовувати для немовлят або людей, які не можуть рухатися. Також слід переконатися, що ковдра справна, і дотримуватися інструкцій виробника щодо зберігання, обслуговування та чищення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також