Ковдру перетягнули столичні університети

1984 0

Ми у соцмережах:

Ковдру перетягнули столичні університети

Завершується вступна кампанія у вищі навчальні заклади. На Рівненщині найбільше заяв подали до РДГУ — 6 351, НУВГП — 4 541 та Острозьку академію — 3 280. Проте скільки з цих абітурієнтів насправді вчитиметься в якому закладі, буде відомо пізніше — коли понесуть оригінали документів, адже доведеться обрати один заклад.

Днями стали відомі обсяги державного замовлення для кожного з державних університетів. Адже зарахування завершилося 7 серпня.

Отже, НУВГП цьогоріч отримав 374 державних місця, РДГУ — 303, Острозька академія — 117. За інформацією обласного управління освіти, міністерство цього року значно зменшило кількість державних місць в рівненських університетах — майже на 20%.

Коментарі

Ігор Пасічник, ректор Острозької академії:

— За останніми статистичними даними, ковдру на себе перетягнули київські університети — 30% від загального обсягу держзамовлення.

Клавдія Джеджера, голова приймальної комісії РДГУ:

— Якщо студенту надають вибір, де вчитися за державний кошт, то він обере київський університет. З цієї причини, наприклад, якщо торік ми отримали від держави 40 місць на вчителя математики, то цього року тільки 4 місця.

Руслан Жомирук, голова приймальної комісії НУВГП:

— Міносвіти запровадило зміни щодо вступу за результатами ЗНО. Наприклад, на спеціальність «Будівництво та архітектура» потрібно було здати ЗНО з фізики та англійської мови. Це складні предмети. Випускники обирали більш прості, як-от історія, географія. І, відповідно, вступали на ті спеціальності, де потрібно було ЗНО з цих предметів. Тому технічні спеціальності й не мали такого попиту.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також