«Ковідні» доплати у Рівному отримували не лише лікарі, а й водії «швидкої»

1457 0

Ми у соцмережах:

Андрій Бортнік

Головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги Андрія Бортніка прокуратура звинувачує в зловживанні службовим становищем, бо нараховував доплату за роботу з пацієнтами, хворими на коронавірус, не тільки лікарям, а й водіям та санітаркам, іншим працівникам «швидкої», які «не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19».

Таким чином, підрахували правоохоронці, державі завдано збитків на понад 400 тис. грн. Станом на ранок 12 січня вирішувалося питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Тим часом на сторінці центру екстреної допомоги в соцмережі опубліковано звернення колективу, який став на захист свого керівника:

«Для нас така позиція правоохоронних органів не зрозуміла… Кожен зробив свій вклад, починаючи від диспетчерів, які терпляче приймали виклики схвильованих та наляканих пацієнтів, лікарів, які ризикували своїм здоров’ям та робили все можливе, щоб пацієнти не втратили шанс на життя, і закінчуючи санітарами, які після кожного виїзду до ковідного пацієнта дезінфікували автомобілі «швидкої». Для нас не зрозуміла позиція правоохоронних органів, які розмежовують працівників «швидкої» на тих, які варті «ковідної» зарплати, і тих, які ні. На думку правоохоронців, виявляється, що санітарки «швидкої» незаконно отримали «ковідні» кошти….Так само із тексту підозри випливає, що, на думку правоохоронців, водії «швидкої», які транспортують наші бригади та хворих на ковід, теж не беруть участі у ліквідації наслідків пандемії…».

Олег Вівсянник, начальник обласного департаменту цивільного захисту і охорони здоров’я населення:

— Є графіки роботи, є зафіксовані виклики — офіційна документація, в якій зазначено, чи мав той чи інший працівник стосунок до хворих з коронавірусом. Водій-санітар «швидкої», фельдшер та лікар однозначно мали. Якщо санітарка прибирала приміщення центру екстреної допомоги в момент, коли туди звернувся хворий на коронавірус по медичну допомогу, а хворі можуть звертатися самотужки, то й вона має право на доплату. Цю документацію треба детально вивчити. Це може зробити спеціальна комісія Рівненської обласної ради, в комунальній власності якої перебуває медична установа. У нас заплановано зустріч з головою Рівненської обласної ради, на якій ми обговоримо це питання. Якщо голова дасть розпорядження, то із залученням представників департаменту така перевірка буде здійснена. Зі свого боку, аналогічну перевірку може ініціювати НСЗУ, яка також виділяє кошти на боротьбу коронавірусом. І це було би правильно, на мою думку, в цій ситуації.

Представниця пресслужби Рівненської обласної ради Ольга Соколовська повідомила, що поки офіційних документів про будь-які підозри з боку правоохоронних органів щодо Андрія Бортніка до них не надходило. Сам лікар на телефонні дзвінки журналістів не відповідає.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також