Козаків кличуть на три дні у табір

1241 0

Ми у соцмережах:

Козаків кличуть на три дні у табір

Упродовж трьох днів на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району, триватиме козацьке таборування. Учасники заходів будуть мати змогу жити у палатках під відкритим небом.

 

28-30 червня на Рівненщині відзначатимуть 368-му річницю битви під Берестечком. Заходи із вшанування загиблих козаків пройдуть на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району.

Уже 28 червня у Свято-Георгіївському Соборі відслужать богослужіння, яке розпочнеться о 9 годині. А вже об 11.30 учасників запрошують на ІХ Всеукраїнський фестиваль козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена».

Наступного дня, 29 червня, о 9.00 триватиме богослужіння. Воно відбудеться у Свято-Георгіївському Соборі в селі Пляшева. По тому, о 12.00 відслужать панахиду в урочищі Монастирщина, в селі Острів.


А вже о 20.00 працюватиме вистава «Берестечко», її облаштують за історичним романом у віршах Ліни Костенко в селі Пляшева, що на Радивилівщині.

Наступного дня у неділю, 30 червня, відбудеться Вселенська панахида за спокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність держави. Початок – 9.00 у Свято – Георгіївському храмі.

Після чого, о 12.30, відбудеться урочиста хода і покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви.

А о 13.00 присутніх запрошують на літературно-мистецьку композицію «На поклін до Козацьких могили». Там звучатимуть українські патріотичні поетичні та музично-пісенні твори.

За повідомленням прес-служби Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також