На Рівненщині активно вилучають фальсифіковану горілку

904 0

Ми у соцмережах:

фото -ілюстративне

Кожна четверта пляшка горілки, яка могла б потрапити на ринок на Рівненщині, була фальсифікатом.

Про це сьогодні повідомила прокуратура області. З початку цього року до судів області скеровано вже 18 кримінальних проваджень цієї категорії, у яких із тіньового обігу вилучено майже 100 тонн незаконно виготовленого алкоголю.

Цьогоріч, завдяки ефективній взаємодії органів прокуратури та фіскальної служби регіону, вперше за останнє десятиліття викрито 2 організовані злочинні групи у складі 6 осіб, якими налагоджено масове незаконне виробництво алкогольних напоїв відомих брендів, їх рекламу та реалізацію через мережу Інтернет. У них вилучено 52 тонни незаконно виготовленої алкогольної продукції та спирту етилового, загальною вартістю 10,5 млн грн., а також обладнання, яке використовували для виробництва лікеро-горілчаної продукції. Усе вилучене конфісковано та знищено.

Всіх осіб притягнуто до кримінальної відповідальності та вже засуджено судами. Припинено роботу 4 сайтів, через які реалізовувалась фальсифікована алкогольна продукція.

З метою протидії тінізації економіки обласною прокуратурою спільно з Головним Управлінням ДФС у Рівненській області вжито також ряд заходів для боротьби з ухиленням від сплати податків.

Зокрема, цьогоріч розпочато 11 кримінальних проваджень цієї категорії, у 2 з яких судами вже прийняті рішення про суті. Понад 4,5 млн грн завданих державі збитків повністю відшкодовано в ході проведення досудового розслідування, повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також