Кожній українці личить вишиванка

723 0

Ми у соцмережах:

Кожній українці личить вишиванка

Завершився фотопроєкт «РАЕС у вишиванках», ініційований управлінням інформації та зв’язків з громадськістю (УІтаЗГ), під час якого учасники розміщували у соціальних мережах свої світлини у вишиванці з певним хештегом та змагалися у кількості вподобайок. Відтак переможниці отримали свої нагороди від організаторів — сувенірну продукцію з логотипом електростанції.

З-поміж 200 фотографій лідером вподобань стала викладачка Вараської дитячої музичної школи Ольга Нацюк, трохи поступилася їй працівниця відділу міжнародного співробітництва та технічної допомоги РАЕС Марина Москалик, третьою стала операторка УІтаЗГ електростанції Анастасія Лалак.

Ольга — бандуристка творчого колективу центру дозвілля «Берегиня», любить та часто одягає національний одяг.

— Я часто виступаю, беру участь у конкурсах, зокрема й у тих, що проводить Рівненська АЕС. На фото я у концертному вбранні. Також люблю вишивати сама, маю власну вишиванку, картини. Тримати голку навчила мене мама, ціную вишивання за відчуття рівноваги, спокою, творче натхнення, — зауважила пані Ольга.

За словами другої фіналістки конкурсу Марини, вишиванка, як важлива складова українського вбрання, під час війни демонструє українську силу та є символом нескореності, сучасною «зброєю»:

— Я горда тим, що українка, і вважаю вишиванку одягом вільних людей. Вишиванку подарувала мені свекруха Ніна Степанівна, а вишила її місцева майстриня Людмила Козодой.

— Була приємно вражена, коли побачила своє фото серед інших дівчат-переможниць, — каже третя фінішерка Анастасія. — Я вважаю, що кожне фото прекрасне, адже не існує такої українки, якій би не личила вишиванка.

Українська весна та краса обов’язково переможуть! Ми подолаємо «зиму», яка почалася 24 лютого — її розтопить українське сонце!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також