Кожному судді — власний кабінет

2634 0

Ми у соцмережах:

Апеляційний суд Рівненської області на вулиці Драгоманова

Цього року у нові приміщення переїдуть два суди у Рівному — обласний апеляційний та окружний адміністративний.

Обласний апеляційний з вулиці Шкільної на вулицю Драгоманова має переїхати влітку. У будівлі колишньої жіночої консультації, яку почали реконструювати у 2014-му, судді матимуть значно комфортніші умови. Зокрема, у кожного з 15 суддів буде власний кабінет, чого у тісній будівлі на Шкільній дозволити не могли.

— Окрім того, значно кращі умови будуть для відвідувачів, — коментує речниця Апеляційного суду Рівненської області Олена Кузьменко. — Якщо нині у будівлі суду немає окремої вбиральні для відвідувачів, то у приміщенні на Драгоманова їх буде шість. Замість двох невеликих залів судових засідань буде п’ять просторих залів. У підвалі на Драгоманова облаштовано камери для підсудних за кримінальні злочини. Їх проводитимуть до судових залів окремими входами, тож вони не перетинатимуться з іншими відвідувачами суду. У коридорах буде достатньо лавок, також передбачено кімнату, де люди зможуть ознайомитися зі справами та зробити їхні копії. Для роботи прокурорів також буде окреме приміщення. Відповідно до законодавства будуть облаштовані і кабінети суддів: вхід до них буде через кабінет помічників. З коридору будуть двері, які вестимуть у приміщення, де працюватиме двоє помічників, а з цієї кімнати — вже двері до кабінетів двох суддів.

Рівненський окружний адміністративний суд на вулиці 16 Липня

На Драгоманова залишилося прибрати приміщення всередині, обгородити будівлю кованим парканом та облаштувати освітлення. А ще зробити кольорове підсвітлення фасаду, адже будівля, в яку переїде суд, — історична, збудована у 20-х роках минулого століття. Під час реконструкції зовнішній вигляд споруди намагалися зберегти. Зокрема, залишили ліпнину та колони.

На апеляційний суд вже витрачено 31 млн. грн. з держбюджету. Проте це ще не остаточна сума. Зокрема, лишилося купити обладнання для відео- та аудіозв’язку у всіх судових залах. Доки його не закуплять, переїхати судді не зможуть. Бо ж судові засідання повинні записуватися.

Рівненський окружний адміністративний суд перебереться у будівлю, що прилягає до нинішнього його приміщення — того, де колись була музична школа на вулиці 16 Липня. За словами заступника голови суду Сергія Борискіна, переселення заплановано на травень. Як тільки судді залишать нинішнє приміщення, там розпочнуть також реконструкцію. У результаті площ для окружного суду побільшає вдвічі. Зокрема, замість чотирьох маленьких залів для засідань, в яких часто не вміщаються всі охочі послухати судовий процес, буде вісім значно більших.

Реконструкцію будівлі на 16 Липня, що є однією з найстаріших у Рівному, розпочали у 2013 році. Проте фірма, яка тоді виграла тендер, зняла дах — і роботи заморозили через нестачу коштів. Активно запрацювали будівельники тільки торік. У 2016-му було проведено новий тендер. 28,5 млн. грн. за реконструкцію має отримати фірма «Фіалка». До слова, свій первісний вигляд будівля на 16 Липня втратила. Зокрема, замість двох поверхів там уже три.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також