Поживна цінність козячого молока не поступається коров`ячому, крім того, воно має й унікальні властивості. Молоко кози більш сумісне з фізіологічними особливостями людського організму, ніж коров’яче — вважають фахівці з харчування і гігієни.
Поживна цінність козячого молока не поступається коров`ячому, крім того, воно має й унікальні властивості. Молоко кози більш сумісне з фізіологічними особливостями людського організму, ніж коров’яче — вважають фахівці з харчування і гігієни. Козяче молоко містить такі цінні речовини, як кальцій, фосфати, вітаміни А і В, але перетравлюється значно легше, ніж коров`яче. Структура жирів і протеїнів у ньому максимально наближена до структури людського грудного молока. Тому і проблем з ним значно менше, ніж з коров`ячим молоком. Воно майже не викликає алергічних реакцій і розладів травлення. Це пояснюється тим, що люди, які страждають на алергію, зазвичай бувають чутливі до протеїну коров’ячого молока. Козяче молоко містить інший різновид протеїну, який легше перетравлюється. До того ж молекули жиру в козячому молоці дрібніші й не злипаються, як в коров`ячому, що дозволяє людському організму без зусиль засвоювати його. Багато медиків і цілителів вказують на унікальні лікувальні властивості молока домашньої кози — воно допомагає при артритах та інших захворюваннях суглобів і шкіри. Завдяки високому вмісту певних жирних кислот козяче молоко може виявитися корисним проти різних захворювань, включаючи камені в жовчному міхурі, розлади травлення, кісти і фіброми, дитячу епілепсію, воно також сприяє розсмоктуванню надлишків холестерину в організмі.