«Крадії дубів стали менш нахабними»

1480 0

Ми у соцмережах:

Юрій Гапон

На чотирьох працівників Балашівського лісництва, що у Березнівському районі, протягом двох останніх років було вчинено напади. Спершу одного з лісівників побили, у 2018 році — обстріляли будинки Сергія Крука та Андрія Логощука, а насамкінець у хату Юрія Гапона кинули гранату.

Напад на будинок Юрія Гапона, який також є депутатом Березнівської райради, був у травні цього року. РГД-5 залетіла у кімнату, де живуть син з невісткою та маленьким внуком лісівника. На щастя, у будинку на той час нікого не було, оскільки все сімейство було на весіллі у Рівному.

Лісівники напади на себе одразу пов’язали із угрупованням, яке краде на Березнівщині дуби. Мовляв, напади — відплата за протидію з боку лісництва. Попри те, що від першого злочину — побиття — минуло майже два роки, а перший обстріл був у червні 2018, винних досі не покарано.

— Кримінальні провадження було порушено за фактом хуліганства, а такі справи ніхто не розслідує, — нарікає потерпілий Юрій Гапон. — Моїм колегам будинки обстріляли з нарізної зброї вночі, коли їхні родини спали усередині. Це очевидний замах на життя, а не хуліганство.

Поліція звітує, що у них розкриття злочинів на рівні 70%. Як таке може бути? Взяти хоча б наше лісництво: чотири злочини за два роки — і жоден з них не розкрито. Правда, поліцейські у районі стверджують, що тому, хто побив лісівника, вручено про підозру. Але чи буде справа доведена до суду? В інших справах підозрюваних навіть не знайшли. Коли запитую про результати розслідування, мені кажуть: таємниця слідства.

На щастя, останнім часом хоч від дубокрадів — затишшя. Не було ні нападів, ні погроз. Можливо, у зв’язку з тим, що ситуація в країні змінилася і лісова галузь стала більш контрольованою, а тому злочинці вже менш нахабні. Це відчутно. Та й ринок вплинув: немає куди здати дуби, тому злочинцям вже і не вигідно масштабно їх красти. Тим не менше, спокій нам поки сниться. Сподіваємося, що нападників знайдуть, аби і наші дружини, і діти почувалися у безпеці.

Заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Олександр Панасюк зазначає, що підозри у справах щодо нападу на лісівників досі не оголошено, оскільки довгий час тривають експертизи. Проте розслідування триває, і за зібраними доказами та експертизами будуть готувати підозри.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також