Краєзнавчий музей готують до реставрації

1020 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

З чотирьох сторін будівлі Рівненського краєзнавчого музею у вівторок висвердлили глибокі отвори в землі. Це розпочалися геодезичні дослідження, які необхідні для проведення реставраційних робіт.

фото: Тетяна СамсонюкКапітально будівлю ремонтували ще в 70-х роках минулого століття. Після цього – лише косметичний ремонт. В музеї давно протікає дах, тріщить і обсипається штукатурка, а балки – прогнили. І не дивно, адже будівлі, яка була побудована у 1839 році як гімназія, вже 180 років.

Олександр Булига, директор музею:

— На останній сесії обласної ради виділили 870 тисяч гривень. Ці кошти потрібні для корекції проєктно-кошторисної документації, яка була виготовлена ще у 2015 році і вже є застарілою. Геодезичні, геологічні дослідження та технічне обстеження проводить за договорами КЗ РОКМ. Такі дослідження необхідні, щоб знати, як треба підсилити фундамент під час реставрації. Після коригування проєктно-кошторисної документації буде оголошено тендер на проведення реставраційних робіт. Звісно, виграти його зможе тільки фірма, яка має на це дозвіл, адже йдеться про історичну та архітектурну пам’ятку національного значення. Сподіваємось, що музей потрапить до президентської програми «Велика реставрація», за кошти якої і будуть проведені реставраційні роботи. Адже необхідно майже 30 мільйонів гривень.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також