«Краща книга Рівненщини»: козаки, митці та »зайчики-косарики»

2128 0

Ми у соцмережах:

«Краща книга Рівненщини»: козаки, митці та »зайчики-косарики»

Чергові «Кращі книги Рівненщини» визначила за допомогою своїх «клієнтів» обласна наукова бібліотека. Протягом року її працівники збирали анкети, прохаючи читачів вказати, які книги місцевих авторів їм подобаються. Як і раніше, сенсаційних або просто цікавих масовому читачу за межами області творів у переліку немає.

Опитування тривало з лютого 2011 року по лютий 2012 року, загалом бібліотекарі опитали та проанкетували близько восьми тисяч людей, що проживають на території Рівненської області. Оскільки наш край не надто активний у плані регулярної появи різноманітної літератури, у цьому конкурсі відзначають книжки, видані на нашій території протягом останніх п'яти років. Зокрема, у номінації «Історико-краєзнавче видання» переміг цикл журналів «Погорина» під редагуванням Євгена Цимбалюка, які видавалися Спілкою письменників, а відповідно, й містили твори переважно цього об'єднання, протягом 2007-2011 років. «Кращим довідковим виданням» стало чергове дослідження невтомного автора та музичного педагога Богдана Столярчука »Митці Рівненщини» (2011 рік). Серед поетів грамоти від бібліотеки удостоїлась Вікторія Климентовська зі збіркою 2009 року «Кленова королева».«Кращим прозовим виданням» читачі бібліотек визнали минулорічний роман про козаків викладача Дубенської станції юних техніків Сергія Курінного «Вогонь і попіл». У номінації «Краще видання з мемуаристики та документалістики» переміг березнівець Андрій Кондратюк і його збірка новел та есе «Добром зігріте серце» (2010).

Книга Петра Кралюка
А ось проректора Острозької академії Петра Кралюка відзначили у категорії «Краще видання для юнацтва та молоді». Тут читачам, очевидно, сподобався розрекламований автором і його академією історичний «блокбастер» «Шестиднев, або Корона дому Острозького» (2010). Окрему відзнаку отримало «Краще видання для дітей» — «Зметикуй і розкумекай: загадки, шаради» клеванця Ростислава Солоневського (2010). Грамотою «Кращий літературний дебют» бібліотекарі нагородили вихованку літературного об'єднання «Поетарх» Ірину Одерако, яка свою прозову збірку »Там, де перетинаються грані» видала у 2010 році за гроші гранту голови обласної державної адміністрації. Історія життя й творчості повстанця Ніла Хасевича від Олександра Іщука, Ігоря Марчука та Дарії Даревич відзначена як «Краще поліграфічне видання» (2011). І за «Краще художнє оформлення книги» відзнаку вручили ще одному дубенчанину Сергію Рачинцю за дитяче видання «Зайчики-косарики» (2011).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також