Їжа для зміцнення імунітету в сезон застуд

4277 0

Ми у соцмережах:

Їжа для зміцнення імунітету в сезон застуд

Які продукти зміцнять ваш імунітет у сезон застуд

 Здорове і збалансоване харчування допомагає значно знизити ризик інфекційних і запальних захворювань.

Бельгійські медики дали рекомендації для дорослих і дітей та назвали раціон, який здатний зміцнити захисні механізми організму.

Річ у тому, що навколишнє середовище і часто неспокійний спосіб життя неминуче призводять до дефіциту поживних речовин, що "підточує" наш організм.

Найчастіше виникає нестача магнію, вітаміну D і заліза, а також вітаміну С, цинку та вітаміну B.

У Вищій раді охорони здоров'я Бельгії (CSS) назвали п'ять основ для здорового харчування для зміцнення імунітету, що особливо актуально в сезон застуд.

Щодня їжте мінімум 125 г цільнозернових продуктів харчування, віддаючи перевагу, наприклад, хлібу з висівками, а не білому, цільнозерновим макаронам тощо.

Їжте 250 г свіжих фруктів (два фрукти) на день і не менше за 300 г овочів (сирих чи приготовлених), бажано місцевих і сезонних.

Їжте бобові щотижня. Не рідше одного разу на тиждень замінюйте м'ясо бобовими.

Їжте від 15 г до 25 г горіхів або насіння без солоної та солодкої оболонки щодня (одна жменя - приблизно 30 г). Важливо обирати продукти, багаті омега-3 жирними кислотами (наприклад, волоські горіхи, фундук, фісташки, мигдаль).

Обирайте продукти з низьким вмістом солі й уникайте додавання солі під час приготування або прийому їжі. Ароматні трави та несолоні спеції є чудовою альтернативою.

На додаток до вмісту вашої тарілки медики також радять вживати їжу в компанії, а не жувати на самоті.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також