Краєзнавчий музей у Здолбунові назвуть іменем журналіста-краєзнавця

673 0

Ми у соцмережах:

Краєзнавчий музей у Здолбунові назвуть іменем журналіста-краєзнавця

Відбулись громадські обговорення щодо найменування Здолбунівського краєзнавчого музею на честь його засновника, першого директора та ідейного покровителя - історика, журналіста і краєзнавця Олега Тищенка. Він помер 6 квітня 2021 року від ускладнень, спричинених COVID-19.

Про це на своїй сторінці повідомив Здолбунівській міський голова Владислав Сухляк:

- Музею імені Олега Тищенка бути! Що ж до остаточного перейменування музею має ще пройти кілька обов'язкових бюрократичних місяців, та до кінця літа Здолбунівська громада буде славитись краєзнавчим музеєм ім. О. Тищенка.

Міський голова повідомив, що громадськість вирішила увіковічнити не лише ім'я Олега, але і його неофіційне псевдо Олаф Борода. Саме ім'я "Олаф Борода" буде повсюдно використовуватись у промоціях музею.
Також Владислав Сухляк подякував теперішньому в.о. директора музею Сашку Чижевському за незвичну екскурсію:

- Сьогодні у кожній виставковій залі ми побачили фото, яким був музей на початках. І те, що бачимо сьогодні, - це колосальна робота! Свого часу Олег Тищенко казав: "Музей - це не експонати, музей - це люди".

Міський голова принагідно нагородив грамотами тих, хто сьогодні творить музей - юних волонтерів та волонтерок, котрі мурують/малюють/вичищають виставкові зали та є тими цеглинками фундаменту нашого музею! Щиро вам дякуємо за відданість! 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також