«Кредит на вигідних умовах»: як шахрай обдурив молоду мешканку Полісся

831 0

Ми у соцмережах:

фото - обласна поліція

22-річна жителька Сарненського району втратила 6500 гривень. До поліції вона звернулася ще 2 серпня. Нині зловмисника знайшли.

Чоловік видавав себе за представника кредитної установи. Надсилав на електронні адреси оголошення про можливість отримання кредиту - але за умови сплати страхового внеску. Коли майбутні клієнти зацікавлювались пропозицією та погоджувались на його умови, то продовжували спілкування у різних месенжерах.
- Потерпілі скидали на вказаний аферистом рахунок від 6 до 7 тисяч гривень «страхового внеску». В подальшому «кредитор» повідомляв, що через збій банківської системи кошти не надійшли, тож вимагав дублювати платежі. Після отримання грошей, зв’язок із «представником кредитної установи» обривався. Завдяки злагодженим діям вдалося встановити та викрити особу зловмисника. Ним виявився 31-річний уродженець Черкаської області, який наразі проживає в Рівному, - розповіли у поліції Рівненської області.
 
 24 серпня поліцейські провели санкціонований обшук у його квартирі. Виявили та вилучили три мобільні телефони, шість сім-карт різних мобільних операторів, вісім банківських карток, ноутбуки та маршрутизатор.
 
Досудове розслідування і слідчі дії тривають. 31-річному жителю Рівного слідчі повідомили про підозру. Поліцейські також встановлюють інших потерпілих, які стали жертвами афериста. Відомо, що чоловік уже був судимий за крадіжки та шахрайство. Тепер йому загрожує до восьми років позбавлення волі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також