Крем - на волосся, під футболку - захист

1019 0

Ми у соцмережах:

  Крем - на волосся,  під футболку - захист

Фахівці beauty-індустрії вивели кілька простих правил для тих, хто думає не тільки про те, як засмагнути, але і як зберегти при цьому красу та здоров'я.

 

 Не можна засмагати, якщо приймаєте певні ліки

Багато медичних препаратів підсилюють чутливість шкіри до сонця і підвищують ризик опіків. До чорного списку входять більшість контрацептивів, ретиноїди, протимікробні, протиалергічні, гіпоглікемічні (знижують рівень цукру в крові) й сечогінні препарати, а також деякі БАДи, що містять звіробій і бергамот.

Так що тим, хто проходить курс лікування, а також хто недавно зробив процедуру пілінгу або шліфування шкіри, краще залишатися в буквальному сенсі в тіні.


Одяг не врятує від проблем

Деякі тканини справді захистять від шкідливого впливу сонячних променів. Але рівень їхнього захисту буде порівнянний із засобами з індексом SPF від 5 до 15. До речі, багато залежить і від кольору тканини. Наприклад, тонка біла бавовняна майка дає захист, який можна порівняти з фактором SPF 4, а ось синя - вже з SPF 18. Світлий денім відповідає фактору SPF 18, а темний - SPF 166.

На модні влітку прозорі матеріали взагалі не варто покладатися: вони вільно пропускають сонячні промені.

Тому сонцезахисний засіб потрібно наносити навіть під плаття або футболку, коли ви йдете на пляж.


Забудьте про парфумовані засоби

Трохи водостійкої косметики - будь ласка (якщо з нею ви почуваєтеся впевненіше), але парфуми відкладіть убік. Розпилення на шкіру може призвести до її нерівномірної пігментації. Більше того, намагайтеся уникати сонцезахисних засобів з дуже сильними ароматами: вони можуть спровокувати алергію.


Наносьте сонцезахисний засіб і на волосся

Ультрафіолет руйнує пігмент волосся дуже швидко і безжально. Від тривалого перебування під прямими променями пасма можуть потьмяніти і потоншати. Тому «косметична» схема перед виходом на пляж повинна бути такою: нанесення крему на тіло, обличчя і на пасма та шкіру голови.


Не їжте на пляжі все підряд

Краще запастися корисними перекусами заздалегідь. Деякі речовини, що містяться у фруктах і овочах, допомагають організму протистояти шкідливому впливу сонячних променів. До них належать каротиноїди, вітаміни С і Е. Це антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами, що прискорюють старіння шкіри. Так що заморити черв'ячка можна апельсином, морквяним соком, сендвічем з житнім хлібом.


Оновлюйте періодично захист

Велика помилка - нанести перед виходом на пляж крем з SPF і ні разу не оновити захист до вечора. Як правило, «препарати від сонця» з будь-яким індексом SPF діють приблизно протягом двох-трьох годин. А багато хімічних фільтрів розпадаються вже через півтори години перебування на сонці й стають менш ефективними. Ось чому кожні дві години, а то й частіше, якщо ви спітніли чи покупалися, потрібно повторно наносити крем або молочко. Це стосується навіть водостійких продуктів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також