Крепатура: як зняти біль у м'язах

8288 0

Ми у соцмережах:

Крепатура: як зняти біль у м'язах

Крепатура — неприємний біль у м'язах після надмірного фізичного навантаження, підстерігає кожного новачка в спортивному залі, а також тих, хто зробив занадто велику перерву в заняттях фітнесом. Як правило, м'язи, які піддалися навантаженню, починають боліти вже наступного дня, а через кілька днів біль стає ще інтенсивнішим. Але як зазначають фахівці, цього неприємного явища можна уникнути.

trenya-1024x640

Сауна, гаряча ванна або душ

Після інтенсивного тренування бажано піти в сауну або прийняти гарячу ванну (приблизно 20-25 хв.). Завдяки впливу тепла відбувається швидке розширення кровоносних судин і молочна кислота, яка і є причиною дискомфорту, виводиться в кілька разів швидше. Цю ж процедуру бажано повторити і наступного дня після тренування.

Вправи на свіжому повітрі

Дуже важко змусити себе займатися, коли болять м'язи, але зробити це необхідно. Достатньо всього 15-20 хв. на свіжому повітрі позайматися (зробити розминку), щоб посилити кровообіг в м'язах і самопочуття стане набагато кращим.

Компреси і гелі з розігріваючим ефектом

Гелі та креми з протизапальним ефектом (нестероїдні) застосовують у крайньому разі, коли біль важко витерпіти. Втирати такі препарати слід легкими круговими рухами безпосередньо в місця локалізації болю. Подібним ефектом володіють і теплі компреси.

Масаж або самомасаж

Якщо немає можливості відвідати професійного масажиста, допоможе самомасаж. Починати слід з легких рухів від місця болю у напрямку до лімфовузлів. Руки слід масажувати, починаючи з пальців до зони пахв, ноги від ступень до паху, м'язи живота за годинниковою стрілкою.

Відпочинок

Ця порада для найбільш терплячих — треба більше відпочивати після тренування, тобто почекати, поки через 3-4 дні крепатура зникне сама собою, і знову почати заняття спортом. Але варто пам'ятати, що навантаження слід збільшувати дуже поступово, а краще порадитися з тренером і працювати за індивідуальною програмою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також