Кримінальну справу проти Пригожина закриють, він поїде в Білорусь

801 0

Ми у соцмережах:

Кримінальну справу проти Пригожина закриють, він поїде в Білорусь

Кримінальну справу стосовно керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина буде припинено, він "піде в Білорусь", заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

Кримінальну справу стосовно керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина буде припинено, він "піде в Білорусь", заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, цитує ТАСС Суспільне.Новини.

Пєсков заявив, що йому невідомо, ким працюватиме Пригожин після того, як він піде в Білорусь.

За словами речника Кремля, влада РФ не переслідуватиме тих "вагнерівців", які взяли участь у заколоті, враховуючи їхні фронтові заслуги. Частина бійців ПВК, яка спочатку відмовилася брати участь у "поході" Пригожина, підпише контракти з Міноборони.

Пєсков також заявив, що нового телезвернення Путіна не планується і що впродовж дня президент РФ "продовжував працювати у Кремлі". Він додав, що так звана "СВО" буде тривати, а про якісь зміни у довірі Путіна до міністра оборони Шойгу йому невідомо.

За словами Пєскова, Олександр Лукашенко сам запропонував себе у ролі переговрника з Пригожиним.

Напередодні ФСБ Росії розпочало кримінальну справу проти Пригожина через заклик до збройного заколоту. Йому загрожувало від 12 до 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо: у Росії близько доби тривав бунт "вагнерівців".

Увечері 23 червня глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що війська Міноборони Росії вдарили по місцю дислокації "вагнерівців",  і там нібито загинуло багато найманців. Він анонсував "марш справедливості", додав, що "вагнерівців" 25 тисяч,  і вони ідуть "розбиратись". А також закликав всіх, хто хоче "заканчівать бєзпрєдєл" долучатись до "маршу".

Міноборони РФ назвало заяву про обстріл "вагнерівців" "інформаційною провокацією", водночас проти Пригожина порушили кримінальне провадження за фактом "організації військового заколоту".

Уранці 24 червня президент РФ Путін у відеозверненні заявив, що Збройні сили Росії отримали наказ ліквідувати "заколотників" і назвав події "ударом в спину".

Про те, що Пригожин погодився припинити заколот повідомила пресслужба президента Білорусі Лукашенка. Переговори з Пригожиним вів Лукашенко, заявили в його пресслужбі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також