Кримський переселенець з Рівного встановив рекорд України

702 0

Ми у соцмережах:

Фото: Суспільне

У неділю, 11 квітня, кримський татарин, який живе у Рівному, встановив національний рекорд України в категорії "Мистецтво". Чоловік - майстер з 15-річним стажем. Він створив унікальне панно, в якому поєднав різні породи дерева. Свою роботу інкрустував бурштином та назвав її "Вишита Україна".

 Про це повідомило Суспільне.

Переселенець з Криму Менан Менанов переїхав до Рівного у 2014-му. Про те, як потрапив у місто розповів наступне: 

"Рівне – єдине місто, де в мене було багато знайомих. Вирішив поселитися тут та щось робити. Вся моя робота пов'язана з мозаїкою по дереву. Я цим займаюся років 15. До цього робив меблі, шахи, картини", – розповів майстер.
 
Своє панно Менан Менанов створив у техніці блочної мозаїки з різних порід деревини. Усе поєднав в український орнамент.

"Тут 12 порід дерева та інкрустований бурштин. Амарант, шовковиця, акація, тисячолітній дуб тощо. Зразки дерева збирав самотужки. Екзотичні породи замовляв в інтернеті. Інші зразки зрізав, шукав по сараях. Найважче було знайти шовковицю", – розповів майстер.

Фото: Суспільне

Панно "Вишита Україна" складається з 350 тисяч елементів розміром 2х2 міліметри. Воно інкрустоване бурштином. Розмір роботи – 126 см х 126 см. На виконання панно у Менана Менанова пішло 2 роки. Усе виконував під мікрометр.Фото: СуспільнеКерівниця Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова зафіксувала рекорд і розповіла, що така номінація перша і аналогів цієї роботи в Україні немає.

“Сьогодні маємо новий рекорд в категорії "Мистецтво", а саме – найбільша кількість елементів мозаїки з деревини різних порід дерев – 350 тисяч 324 елементи", – прокоментувала Лана Вєтрова.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також