Кризовий рік минув нормально

1349 0

Ми у соцмережах:

Кризовий рік минув нормально

Міський голова Рівного Володимир Хомко вважає, що усі люди — слабкі. Тому давати оцінку своїй діяльності на посаді за рік, що минає, не хоче, боїться помилитися. Каже, що занижувати — це образливо, а завищувати теж неприємно.

ЖКП — бій! Отож неабияким здобутком міської влади і своїм зокрема п.Хомко вважає те, що протягом останніх тижнів мешканці 25 будинків Рівного не без його особистого впливу наважилися відмовитися від послуг ЖКП і створити об’єднання співвласників. За усі попередні роки об’єднань було створено близько 60. Хомко обіцяє, що коли мешканці 100 будинків приймуть таке ж рішення, він ліквідує одне житлово-комунальне підприємство, і їх у місті залишиться сім. Міський голова вважає, що коли будуть сформовані об’єднання, з’явиться й ринок послуг, в яких мають і матимуть потребу ОСББ, оскільки вони самі, без посередництва комунальників, матимуть гроші на оплату цих послуг. Але й без того міський голова обіцяє надалі скоротити витрати на ЖКП. У комунальному питанні він пишається й налагодженням вивезення сміття без витрат з міського бюджету з допомогою компанії «Санком-Рівне», яка придбала два спецавтомобілі та 40 контейнерів і обслуговує територію трьох ЖКП міста.

Гуртожитки — людям Напередодні Нового року перші мешканці гуртожитку у Рівному урочисто одержали свідоцтва на право власності на кімнати в гуртожитку на вул. Данила Галицького, 5. Найближчим часом такі свідоцтва одержать близько 50 мешканців гуртожитків. А в одному з гуртожитків колишнього льонокомбінату, які міська рада нещодавно прийняла на свій баланс, буде облаштовано кімнати для двірників ЖКП та дорослих дітей-сиріт, які не мають власного житла. Міська влада залучила до цієї справи релігійні громади, кожна з них відремонтує та придбає меблі для 3-4 кімнат, аби той, хто мешкатиме там, міг одразу вселитися і жити в цьому соціальному гуртожитку.

Проекти заморожено... Цьогоріч міська влада заасфальтувала двори у частині будинків і поставила 40 дитячих майданчиків. Не без задоволення Володимир Хомко розповідає про вирішення проблем у тих будинках та дворах, довкола яких зчинився скандал. Зокрема, з’явився дитячий майданчик у дворі будинків на вул.Дундича, 1-А та 1-Б. Він колись там справді був, але перетворився на автостоянку, яка знищила газони та дерева у дворі. Владнав міський голова і скандал з мешканцями будинку на вул. Пухова, 17, у дворі якого щось збиралися будувати, а люди були проти. Тепер п.Хомко заявив, що будівництва там не буде, пивна бочка у дворі ліквідована, насаджено дерева і обладнано майданчик. Хоча він допускає, що у тому місці справді можна було б щось будувати, але пізніше. На перспективу відсувається будівництво на розі вулиць Степана Бандери та Чорновола: інвестор, який запропонував хороший проект, не хоче зараз вкладати в нього гроші через невирішені земельні питання. Вочевидь, на ще більш далеку перспективу відкладається і реконструкція застарілого кварталу житлової забудови на вул. Міцкевича: спочатку треба відселити з тих кварталів людей, а відселяти поки нікуди.

...а бюджет — виконано! І все ж, з огляду на кризовий рік, Володимир Хомко вважає, що він минув для міста «нормально», тобто бюджет міста виконано на 99%. Заплановані доходи бюджету на 2009 рік у сумі 517 мільйонів гривень станом на ранок 29 грудня виконано на 500 мільйонів. Щоправда, у 2008-му доходи становили 558 мільйонів. Заплановані витрати на галузі освіти, охорони здоров’я, соціальний захист, культуру, фізкультуру і спорт цьогоріч було навіть збільшено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також