«Крутий заїзд» затопив підстанцію

2032 0

Ми у соцмережах:

«Крутий заїзд» затопив підстанцію

До редакції «РВ» звернулись жителі будинків №№ 67, 67-А, 69, 69-А, що на вулиці С.Бандери, та будинку на вул. Київській, 32. Більше трьох діб вони просиділи без світла. Позаминулої середи під час негоди затопило трансформаторну будку, від якої йде електропостачання до цих п’яти будинків. Постраждалі мешканці звинувачують у всьому невідомого власника, котрий вже більше року зводить двоповерхову будівлю, а нещодавно зробив до неї в’їзд, який і став причиною затоплення.

— За тридцять років таке сталося вперше, — розповідає Тетяна, мешканка одного з будинків. — Раніше дощова вода стікала в бік автовокзалу. Зараз заасфальтовані доріжки і високі бордюри направляють її прямо у підстанцію. Ще один такий дощ і ця ситуація повториться. Три доби без світла — це ж ненормально! На вулиці літо, холодильники не працюють. Всі продукти повикидали. Хто нам це компенсує? За ці два дні ми звертались у всі інстанції. Телефонували і в міську раду. Там взагалі нас не хотіли слухати, кидали слухавку.

Коментарі Андрій Пермяков, менеджер із зовнішніх звязків ЗАТ «Ей-І-Ес Рівнеенерго»: — До цієї новобудови її власники зробили заїзд, який не відповідає встановленим нормам. Відстань від підстанції до дороги повинна бути не менше трьох метрів, а там навіть немає 70 сантиметрів. А щодо ремонтних робіт, які проводили наші працівники, то мені відомо лише те, що в четвер звідти було вивезено близько 100 кубометрів води. В п’ятницю просушували електроустановки, і того ж дня близько третьої години ввімкнули світло. Віктор Вівсяник, заступник начальника управління містобудування та архітектури Рівного: — Будівництво проводиться законно. Є розпорядження міського голови про дозвіл на будівництво магазину промислових товарів на даній земельній ділянці. Власник цієї забудови — приватний підприємець Ігор Левчук. Проект на будівництво був погоджений. Є висновок комплексної державної експертизи, санстанції. Тобто є всі погодження. Будівництво проводиться з 2006 року. Через те, що власник не встигав закінчити будівництво до погодженого терміну, дозвіл продовжили до 30 березня цього року. У зв’язку із ситуацією, що виникла на сьогодні, власнику та його підряднику доручено провести водовідвід від трансформаторної підстанції. Замовник зобов’язався з 29 липня приступити до ліквідації цієї проблеми.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також