Кубок Шакирзяна

1337 0

Ми у соцмережах:

Кубок Шакирзяна

Історична подія відбудеться 15 травня у Рівному. На один день увага всієї футбольної України буде прикута до нашого міста. Адже саме Рівне обрано для проведення фіналу Кубка України з футболу. Однак щоб він відбувся, рівненська влада має виконати «домашню роботу», яка полягає у підготовці стадіону «Авангард» до приїзду сотень вболівальників з різних міст країни. За кілька місяців замість багнюки перед стадіоном має з’явитися комфортний під’їзд для автомобілів з місцями для паркування та інші зручності, яких поки немає. Наразі усі чекають рішення секретаря ради Віктора Шакирзяна, від якого й залежить, чи зіграють у Рівному за футбольний трофей.

Олег Кучер, голова Рівненської обласної асоціації футболу:

 Для Рівного це дуже важлива подія, щоб ще раз заявити про себе як про футбольне місто. Претендентами на проведення фіналу Кубка України з футболу були три міста — Київ, Тернопіль і Рівне. У Києві дуже важка ситуація, бо ворог постійно як не обстрілює, то запускає дрони по нашій столиці. Щодо Тернополя, то там уже фінал Кубка України проходив. Через це обрали Рівне. Бо наше місто має гарний стадіон, хороше транспортне сполучення та й безпекова ситуація у нас краща. Звісно, що до фіналу потрібно буде підготувати стадіон. Є достатньо часу, щоб це зробити. Зі свого боку, асоціація надасть всю необхідну підтримку, проте все залежатиме від влади Рівного та фінансування на стадіон.

Олександр Алембіта, директор стадіону «Авангард»:

— Раніше під час фіналу Кубка України стадіон відвідували тисячі вболівальників. Наш «Авангард» на трибунах може вмістити до 7 тисяч глядачів. Однак під час війни кількість вболівальників на стадіонах регламентована, залежить від кількості місць у сховищах, які знаходяться за 500 метрів від стадіону. Таких сховищ поблизу є кілька — у ліцеї № 2 та в колегіумі № 21. Те укриття, яке є на стадіоні «Авангард», розраховане на 280 осіб. Там мають право бути футболісти, тренери та інші офіційні особи, які є відповідальними за проведення футбольного матчу. Наприклад, на минулій грі рівненського «Вереса» на трибунах перебувало 1200 глядачів. Однак думаю, що під час фіналу наш стадіон відвідає значно більше вболівальників. Тож ще буде проведена робота з бомбосховищами. Потрібно буде з’ясувати, чи зможе прийняти вболівальників сховище, яке є в органному залі. Можливо, поблизу стадіону ще є якісь сховища, про які нам не відомо. Це питання уже пропрацює футбольний менеджмент.

Очікуємо, що незабаром до Рівного приїде інспекція з Києва, яка огляне стадіон та надасть свої зауваження, що потрібно доробити. Можна стверджувати, що доля проведення у Рівному фіналу Кубка України з футболу залежить від перших осіб міста. Адже після висновків інспекції секретар міської ради Віктор Шакирзян, який керує містом, збере спеціальну нараду з цього питання. На ній керівник обласного центру видасть спеціальні розпорядження для міських служб.

Варто пам’ятати, що стадіон «Авангард» перебуває на реконструкції. Тому в нас є питання щодо благоустрою. Наприклад, потрібно буде облаштувати паркомісця перед стадіоном. Бо певна кількість вболівальників приїде на матч на своїх автомобілях. Також є питання по трибунах. Західна трибуна, яка знаходиться неподалік річки, майже готова — будівельні роботи там виконано уже на понад 90%. Більше питань щодо східної трибуни. Потрібно буде облаштувати біля неї вхід на стадіон для глядачів. Також там мають стояти турнікети, металошукачі та інші речі, які пов’язані з безпекою. Потрібно зробити так, щоб у цій трибуні функціонували туалети. Всі ці завдання можна вирішити. Головне, що це не надто великі кошти. Однак точну суму я вам не скажу, бо повторюся — усе залежить від висновків київської інспекції зі стадіонів. Але я впевнений, що Рівне до 15 травня виконає усі вимоги та гідно проведе фінал Кубка України з футболу.

Додамо, що в півфінальних поєдинках за результатами сліпого жеребкування «Шахтар» (Донецьк) зіграє із «Чорноморцем» (Одеса), а «Полісся» (Житомир) — із «Ворсклою» (Полтава). Базова дата цих матчів — 3 квітня. Тоді й визначаться дві команди, які у Рівному позмагаються за футбольний трофей.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також