Куди дешевше поїхати на море в лютому?

5586 0

Ми у соцмережах:

Куди дешевше поїхати на море в лютому?

Куди втекти від лютневої сірості, холоду та рутинності, та так, щоб і недорого було? Більшість людей у світі схиляються до пляжного відпочинку, щоб поніжитися на теплому піску, купатися в блакитному морі та відчувати на собі приємні сонячні промені. Усі ми хочемо тепла!

Багатьох, мабуть, неодноразово турбувало питання, чому існує така несправедливість: одні живуть у широтах, де постійно тепло, інші змушені одягати пуховики і шапки. Коли одні щоранку можуть робити пробіжку на березі моря або океану в шортах та майці, інші ставлять ноги на батарею, щоб зігрітися за мінусової температури за вікном.

Однак хоча б на тиждень можна все виправити та відновити справедливість, обравши тури з Харкова прямо до сонячної країни. Якщо немає фінансової можливості відлетіти на Кариби, то завжди є напрямки за демократичними цінами в інші теплі країни з райськими пляжами та привітними сонячними днями.

Де тепло на морі у лютому

Вибрати тур до країни з теплим кліматом у лютому зовсім не складно. Головне, відштовхуватися від основних параметрів: бюджету, тривалості перельоту та переваг у готелі.

Єгипет

Єгипет був, є і залишається топовим напрямком для відпустки на море взимку. Сюди приїжджають відпочивати з різними фінансовими можливостями та перевагами у пакеті послуг.

У лютому тут починає підніматися температура повітря, досягаючи максимум +24 °C вдень. Однак море ще прохолодне з відміткою не більше 23 °C. В останній зимовий місяць можуть іноді бути опади, проте є загальна сприятлива атмосфера тепла, чого не скажеш про нашу погоду в лютому.

Як правило, на Синайському півострові у цей час тепліше. Більшість туристів вирушають на курорти Шарм-еш-Шейха, Дахабе та Нувейбе, а також активно обирають Хургаду, яка територіально ближча до різних визначних місць.

- Ціни на пакетний тур до Єгипту у лютому варіюються від 250 дол за людину на тиждень. За 5-зірковий готель доведеться заплатити від 350 дол.
- Поїздки на західне узбережжя краще виключити у лютому через сильні вітри.
- Хургада у лютому має попит серед серфінгістів.

Йорданія

В Акабі на узбережжі Червоного моря у лютому курортний сезон йде повним ходом, бо тут він навіть не припиняється. В інших містах країни значно холодніше, тому там панує низький сезон. Температура повітря в лютневій Акабі вдень у середньому сягає +20 °C, наприкінці місяця може бути й усі 30 °C. Вода у морі прогрівається максимум до 23 °C. Бажаючі спекотного клімату в Йорданії можуть відкласти тур у лютому та поїхати туди у вересні.

- Ціни на тижневий тур в Акабу на двох стартують з 450 дол за людину. Взимку можна суттєво заощадити на путівці порівняно з високим сезоном.
- Лютий в Акабі - це чудовий час для снорклінгу та дайвінгу. Комфортний час для огляду найцікавіших місць: стародавнє місто Петра, пустеля Ваді-Рам, пташина обсерваторія та інші.

ОАЕ

Відпочинок в Об'єднаних Арабських Еміратах відрізняється надзвичайною східною атмосферою. Сюди можна не просто поїхати на море в лютому та користуватися благами пляжного відпочинку у воді, прогрітій до 24 °C, але й насолодитися масою визначних пам'яток завдяки комфортній температурі повітря. Вдень стовпчик термометра піднімається загалом до 26 °C.

Найбільш приємні погодні умови для морської відпустки у лютому – у Фуджейрі. Цей емірат розташований на березі Перської затоки і не менш красивий, ніж Дубаї та Абу-Дабі. Жителі еміратів також приїжджають відпочивати саме сюди. Окрім незабутньої природи та вишукано облаштованого міста, тут можна побачити і давню фортецю, подивитися на рибальський промисел, відвідати інші визначні місця не в спеку.

- Ціна на путівку в ОАЕ на тиждень коливається від 400 дол за людину, що дозволяє суттєво заощадити порівняно з високим сезоном.

- Лютий – це низький сезон, тому гарантований відпочинок без юрби туристів.

Шрі-Ланка

Шрі-Ланка – ще одна східна країна з багатим вибором пляжів, мальовничою природою та цікавою історією. Тут температура повітря взимку не менше 30 °C тепла, а вода прогріта до 27 °C. Це повноцінне літо: сухе, спекотне та пляжне. У лютому немає опадів, дні сонячні. Найвищі показники на термометрі у Маунт-Лавінії, Ваддуве та Коломбо (+31 °C).

На Шрі-Ланку у лютому приїжджають не лише за морськими розвагами, а й видовищем. Саме на цей місяць припадають феєричні свята: День Повного місяця в Коломбо у вигляді великої та строкатої релігійної процесії Навам Перахера за участю слонів, а 4 лютого у ланкійців День Незалежності.

- Тиждень на Шрі-Ланці в лютому коштує від 650 дол за людину.
- Лютий - чудовий місяць для подорожі островом без побоювання потрапити під зливи тропічних дощів.

Лютий – не привід сумувати у сірі холодні будні, а мотивація для збирання валіз та пошуку, куди поїхати на море взимку. Варіанти є, головне, встигнути вибрати!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також