Куди поїдуть автобуси в Рівному, куплені в кредит?

7080 0

Ми у соцмережах:

Куди поїдуть автобуси в Рівному, куплені в кредит?

Двадцять нових автобусів, куплених містом у кредит на понад 63 мільйони гривень, уже прибули. Та коли саме вони вийдуть у свій перший рейс, самі чиновники точно не знають — поки що тривають бюрократичні процедури. Зате уже активно шукають водіїв, які ними керуватимуть.

Василь Сливка, начальник міського управління транспорту та зв’язку:

— Автобуси приїхали, якраз документи на них оформляються. Спершу потрібно провести тендер, щоб їх застрахувати — ще ціла процедура, конкурс буде проходити десь 15 днів. Тобто не можемо сказати, що ось уже за місяць вони виїдуть на дороги. Треба трохи почекати. Зате всі двадцять уже є в місті на стоянці. Має бути зручно і батькам з малими дітьми, і людям з інвалідністю, які пересуваються на візках. Куди саме пускати — ще міркуємо. Можливо, в першу чергу на те, що «рветься». Хотілося би сполучити місто з Квасиловом, з Золотієвом… Було би непогано і той же шостий маршрут закрити, де з перевізником угоду нещодавно розірвали. Шкода, що не вийшло на тому маршруті з великими автобусами: там більші витрати і перевізник зазнав збитків, йому невигідно. Це ж ще залежить від класу автобусів, бо деякі марки потребують більше пального, а різниця в 20 літрів солярки — це уже тисяча гривень. А от на 4-му маршруті працює інший перевізник, поки справляється.

Наразі пропонуємо роботу водіям: це стосується не тільки цих нових комунальних автобусів, є постійна потреба й на інші маршрути. Люди телефонують, цікавляться. Але який відсоток з них потім сяде за кермо і возитиме пасажирів — важко сказати. Бо тут є свій нюанс: ми ж пропонуємо працювати «по-білому», все офіційно. А для цього чоловікам потрібно стати на облік у військкоматі, що деяких кандидатів відлякує.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також