Куди рівнянам нести документи на візу до Польщі?

1454 0

Ми у соцмережах:

Куди рівнянам нести документи на візу до Польщі?

З листопада новий візовий оператор займатиметься обробкою документів на видачу українцям робочих віз до Польщі.

Уже багато років поспіль пункт прийому візових анкет для поїздок у Польщу діє у Рівному на вулиці Петлюри,22 — в будівлі, біля якої завжди є черга. Як правило із заробітчан, які подають документи на робочі візи. З листопада ситуація може змінитися. Адже змінюється фірма-оператор, яка оброблятиме документи — тендер уже відбувся.

За інформацією аналітика Віталія Матарикіна, опублікованою на порталі Коментарі, тендер з вибору компанії для обробки документів в Україні на візу в Польщу оголосили в грудні 2020 року, а підбили підсумки в червні 2021. Переможцем назвали польську фірму з працевлаштування Personnel Service в парі з візовим оператором TLS Contact французької групи Teleperformance, що мають контракти з сімома країнами. Підсумки конкурсу в червні оскаржили три з п'яти учасників. Національна апеляційна палата Польщі в кінці серпня постановила повернути в тендер компанію з найменшою ціною і перерахувати бали. Повторне рішення тендерної комісії очікується у вересні.

На думку експерта, при будь-якому результаті тендеру ризики ускладнень у видачі віз зберігаються. Через затягування тендеру з вибору візового центру для польського посольства подавати документи буде просто нікуди: новий оператор не встигне підготувати необхідну технічну базу, а ДіЯ не зможе надавати послугу через закінчення довгострокового контракту.

Нагадаємо, нині в Україні працює візовий оператор VFS Global. За перше півріччя Польща видала українським громадянам понад 400 тисяч віз - майже на 35% більше, ніж за аналогічний період минулого року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також