Куди скаржитися на самовільну добудову?

8894 0

Ми у соцмережах:

Куди скаржитися на самовільну добудову?

У нашому будинку на вулиці Шопена, 8 три квартири, всі приватизовані. Нещодавно в наш будинок вселилися нові сусіди і під приводом перекриття даху добудували собі другий поверх.

У нашому будинку на вулиці Шопена, 8 три квартири, всі приватизовані. Нещодавно в наш будинок вселилися нові сусіди і під приводом перекриття даху добудували собі другий поверх. Зробили вони це без узгодження з сусідами, не маючи ніякого дозволу на відведення землі і на це будівництво від міської влади, а також технічної експертизи про можливість подібної добудови, адже нашому будинку 105 років. Дуже прошу роз’яснити, куди звертатися в таких випадках, щоб припинити самовільне будівництво. Чула, що цього року була прийнята постанова про демонтаж самобудів. Чи це так?

Ольга Філіпчук, м. Рівне.
Коментує заступник міського голови Рівного Андрій Філін: — Рішення про демонтаж самобудів може приймати лише суд. Щодо скарг на самовільне зведення будівель, то їх потрібно подавати на ім’я міського голови та в інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК). Такі скарги міська влада розглядає спільно з інспекцією ДАБК, оскільки саме вона має повноваження накладати штрафи на самовільних забудовників. Якщо це не допомагає, наступний крок — звернення в прокуратуру. Прокуратура має право подавати позови до суду на самовільних забудовників в інтересах міської влади, якщо наявне захоплення землі міської громади. Також це можуть робити юристи міської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також