Кухар був із сальмонелою?

1270 0

Ми у соцмережах:

Кухар був із сальмонелою?

У Млинові 13 дітей та 7 працівників дитячого садка опинилися на лікарняному ліжку. У них знайшли сальмонеллу. Таке масове отруєння викликало занепокоєння не лише санепідеміологів, а й правоохоронців — розпочато рослідування. Джерелом хвороби, як підозрюють, була не їжа, а кухар дитячого садка.

Окрім 20 осіб, в яких виявили сальмонелу, з кишковою інфекцією з дитячого садка до лікарні потрапило ще 14 дітей, в яких, щоправда, тяжкого перебігу хвороби лікарі не зафіксували. У всіх симптоми були однакові — біль у животі, температура, нудота. До районної лікарні хворі із дитячого садка №2 поступали чотири дні. За тиждень майже всіх виписали додому. А тим часом на вимогу санепідеміологів дошкільний заклад тимчасово закрили. Спеціалісти тиждень шукали джерело захворювання. Анатолій Кривіцький, начальник Млинівського міжрайонного управління Держсанепідемслужби Рівненської області:

— У жодному із продуктів, відібраних для аналізів, сальмонелу знайдено не було. Ми продовжуємо дослідження, але є підозра, що джерелом інфекції міг бути кухар. У нього також сальмонельоз і він потрапив у лікарню, проте довгий час людина може бути лише носієм хвороби, але її симптоми не з'являтимуться. Втім, це ми ще маємо дослідити. Додам, що вже обстежили 59 осіб із цього дошкільного закладу. Сальмонельоз виявили у 20. Дитячий садок запрацює, тільки коли ми встановимо точну причину отруєння дітей.
Млинівська міжрайонна прокуратура у зв'язку з тим, що отримала попередні висновки санепідеміологів, що заразити сальмонелою міг працівник дитячого садка, відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадових осіб дошкільного закладу. Частина 1 статті 367 Кримінального кодексу України, за якою правоохоронці розслідують справу, передбачає штраф 4250-8500 грн., або виправні роботи до двох років, або обмеження волі на три роки з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років. Правоохоронці уже у ході розслідування визначать, чи нестиме покарання і сам кухар. Перевірять, чи проходив персонал закладу вчасно медогляд, а також як цей медогляд проходили — чи не отримували лише штамп без будь-якого обстеження.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також