Кухарка з Рівненщини місяць годувала у Бахмуті військовиків

5977 0

Ми у соцмережах:

Кухарка з Рівненщини місяць годувала у Бахмуті військовиків

До 24 лютого 2022-го Анастасія Лосінець 32 роки працювала кухаркою комбінату громадського харчування Володимирецької райспоживспілки. Здавалося б, більш мирної професії просто не буває. Та з початком війни жінка пішла в 104 бригаду територіальної оборони. Тепер готує для захисників. Там, у польових умовах, щодня готувала по 300-350 порцій сніданків, обідів та вечерь.

Але найглибший слід залишив у її свідомості Бахмут: саме там місяць тримала небо над Україною її рідна бригада. Кухня базувалася в одному з підвалів, де стояли холодильні камери.

- Там і жили: грибок, сирість… Але хіба порівняти з тим пеклом, у якому були наші хлопці? Стіни горіли, плавився метал, - а вони витримували! Кожен день я починала з молитви за них і за Україну: всі вони стали мені найріднішими в світі синами та братами. А готували ми там і на 600 людей, - пригадує 53-річна пані Анастасія.

Невимовним болем увірвалася в її серце розтрощена школа в Костянтинівці: новісінькі книги, яких, вочевидь, іще навіть не встигли відкрити школярі, шматував вітер; усюди – учнівські та вчительські речі. А на дошці напис: «23 лютого 2022-го»… То був останній день навчання.

- Як побачила на власні очі, що ці варвари там наробили, переконалася: їх не можна пускати далі, це ж не люди. У нас тут, на Поліссі, рай, який ми створили власними руками. Тепер його особливо цінуєш, - розповідає Анастасія Лосінець.

Нині вона разом зі своєю бригадою перебуває на Волині.

До слова, пані Анастасія – дипломована кухарка-кондитерка п’ятого розряду. Фах, із яким назавжди пов’язала життя, здобула в Рівненському кооперативному економіко-правовому коледжі. Й одразу – в кооперацію. На початку війни, каже, для 104-ї бригади тероборони готували хлопці - слюсар та зварник: як могли і як виходило. А потрібен був професійний кухар. Як тільки дізналася, одразу погодилася.

-  А хто ж готуватиме? Я - самодостатня жінка, діти вже дорослі, чоловік працює водієм швидкої допомоги.

І жодного разу, каже, не пошкодувала про свій вибір. 

Про Анастасію розповів у телеграмі  начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також