Кулеба розповів, яким бачить сценарій перемоги України

742 0

Ми у соцмережах:

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна в разі перемоги в битві на Донбасі, хотіла б звільнити всі свої території, окуповані Росією. Утім, він також не відкидає перемовин.

Про це він розповів в інтерв’ю Financial Times:

“Картина перемоги – це концепція, що розвивається. У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і розплата за завдані збитки. Тепер, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті й виграємо битву за Донбас, що буде вирішальним для подальшої динаміки війни, то, безумовно, перемога для нас у цій війні буде звільненням решти наших територій”.

Міністр додав, що лише поразка Росії дозволить Україні знову відкрити свої чорноморські порти та відновити експортну економіку.

Якщо Київ отримає “ще більше військової підтримки, ми зможемо відкинути їх із Херсонської області, розгромити Чорноморський флот і розблокувати прохід до моря”.

Серед іншого Кулеба визнав, що кровопролиття може бути занадто великим, і Україні, можливо, доведеться вести перемовини про врегулювання. У такому разі Київ хотів би “підійти до неминучого моменту з найсильнішими картами”.

Кулеба сподівається, що західні партнери продовжать підтримку України й нададуть сучасну зброю для боротьби проти загарбників.

Він також упевнений, що союзники підтримають Україну до кінця, включно з витісненням Росії з Донбасу та Криму, оскільки саме агресія Москви дала Заходу нове відчуття мети.

За словами Кулеби, коли три місяці тому “демократія була в занепаді”, а “авторитарні режими йшли в наступ”, опір України “повернув США та ЄС єдність”.

“Вони вже відчувають, що наша перемога буде і їхньою перемогою, і тому я вірю, що вони підтримають нас”, – сказав міністр.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також