Культура без обмежень: на Рівненщині музеї стануть інклюзивними

868 0

Ми у соцмережах:

Культура без обмежень: на Рівненщині музеї стануть інклюзивними

У Рівненській області проводитимуть екскурсії в музеях для людей з особливими потребами.

«На Рівненщині музеї адаптують для людей з інвалідністю. Зокрема, запровадять аудіогіди – спеціальні путівники для людей з порушенням зору, а також розроблять буклети шрифтом Брайля, позначать сходові маршрути, встановлять мнемосхеми», – йдеться в повідомленні пресслужби облдержадміністрації.

Загалом туристи з особливими потребами зможуть побувати на екскурсіях у Рівненському обласному краєзнавчому музеї, Державних історико-культурних заповідниках Острога та Дубно, культурно-археологічному центрі «Пересопниця» у Рівненському районі.

Такі ініціативи реалізують у межах проєкту «Культурні продукти Рівненщини без обмежень». Його втілять громадські організації за підтримки Українського культурного фонду.

Окрім того, проєкт передбачає проведення семінарів, тренінгів та наставницьких сесій для провайдерів культурних послуг. Для екскурсоводів проведуть відеоуроки з основ української жестової мови.

Керівниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк переконана, що впровадження інклюзії у музейних комплексах дозволить закладам стати більш доступними для людей з порушеннями здоров’я.

«Створення безбар’єрного середовища, розробка промоційних турів та навчання персоналу дасть змогу людям з інвалідністю стати активними туристами. Звичайно, це збільшить потік мандрівників у музеях. Але головне – це те, що люди з порушеннями здоров’я завдяки таким проєктам можуть урізноманітнити своє дозвілля, познайомитися з історією нашого краю», – зазначила Любов Романюк.

Термін реалізації проєкту – до 30 вересня.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також