«Культурний» квітень: писанки, Гурби та конкурс книги

1189 0

Ми у соцмережах:

«Культурний» квітень: писанки, Гурби та конкурс книги

Розпочинаються квітневі заходи вже завтра, 3 квітня о 14.00, традиційним передвеликоднім заходом «Благовіст у Дубенському замку»

Виставку писанок, а також майстер-клас писанкарства презентують майстри Рівненщини та Кременця у Дубні.

4 квітня відбудеться обласна мистецька акція «Великодня писанка». Урочисте відкриття – о 14.00 у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки. Майстри-писанкарі Рівненщини на розсуд глядача представлять роботи різних технік виконання. Родзинка заходу - творчий виступ фольклорного гурту "Джерело" РДГУ, у виконанні якого прозвучать веснянки та великодні піснеспіви. Триватиме акція майже увесь місяць – до 22 квітня.

Традиційно, на третій день Великодня, 10 квітня, на Рівненщині вшанують пам’ять загиблих у бою в урочищі Гурби. Фестиваль повстанської і патріотичної пісні приурочать до 74-річчя бою під Гурбами. Розпочнуться заходи о 9.00 – Божественною літургією в головному храмі Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на повстанських могилах.

23 квітня о 14.00 - у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки підведуть підсумки обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини», приуроченого до відзначення Всесвітнього дня книги та авторського права.

26 квітня по всій області відбудуться заходи, присвячені 32-й роковині Чорнобильської катастрофи. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також